Pasta Basta lå i sin tid på Vesterbrogade

Husker du Pasta Basta på Vesterbrogade?

Af Jan L. Pedersen,

 

Pasta er og var hverdagsspise i mange danske hjem. På Vesterbrogade lå et pastaria, som solgte pastaretter og mest som takeaway. Navnet var Pasta Basta. Det var ikke italienere, der stod bag, men de havde en passion for den italienske spise og lavede italiensk inspirerede pastaretter.

Pasta Basta i Vesterbrogade lukkede i marts 2022. Konceptet var måske ikke skarpt nok, og coronaen været for hård ved dem. De led samme skæbne, som rigtig mange andre spisesteder i Aarhus også gjorde på det tidspunkt.

Maden

Al maden blev lavet fra bunden af friske råvarer og krydret efter kokkens smag. Menukortet bestod udelukkende af pastaretter samt en enkelt dessert, som var tiramisu.

Der var 16 pastaretter at vælge mellem. Udvalget var varieret, og der fandtes klassiske retter som spaghetti carbonara og tortellini alla panna samt fettuccine con osso bucco di vitello scomposto, som var fettuccine med langtidsstegt ossobuco i tomatsauce serveret med gremolata. Man kunne også vælge polpette in salsa di pomodoro, som var rigatoni med hjemmelavede italienske kødboller af svin og okse samt salsiccia i tomatsauce med hvidløg og revet parmesan på toppen.

Drikke

Når man talte om italiensk mad, var det god stil at tilbyde italienske drikkevarer. Mulighederne var mange, og hos Pasta Basta havde de udvalgt San Pellegrino i flere varianter. Af øl fandtes den italienske Peroni Nastro Azzurro, og på vinsiden var der en enkelt italiensk rødvin, nemlig Nerone Negroamaro Primitivo Puglia. Derudover kunne man vælge de klassiske sodavand som Coca-Cola, Fanta eller kildevand.

Hvordan var stemningen?

Pasta Basta fremstod indbydende. Der var god plads, og ud mod Vesterbrogade stod et højbord med grønne planter og lys samt fem høje stole, hvorfra man kunne spise en hurtig omgang pasta. Betjeningen var effektiv og fik noget fra hånden, men de virkede ikke synderligt glade for deres arbejde. De talte ikke meget med kunderne og fremstod til tider lidt fraværende.

Hos Pasta Basta havde de fokus på miljøet. Derfor var pastabeholdere og engangsbestik produceret i bionedbrydeligt materiale.

Prisniveau

Priserne og portionsstørrelserne var relativt moderate. En pastaret som carbonara med pancetta og æggeblommer i en cremet flødesauce med hvidløg og revet parmesan på toppen kostede 99 kr. Hvis man gik efter fiskeretter, måtte man slippe 125 kr. for for eksempel tagliatelle al salmone eller spaghetti ai gamberoni.

 

En omgang pasta

Indretningen hos Pasta Basta

Pasta Basta på Vesterbrogade i Aarhus

 

Nye spisesteder, madanmeldelser og insidertips - tilmeld dig nyhedsbrevet

Efter tilmelding modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Husk at tjekke både din indbakke og spammappe. Spiseguiden Aarhus lover, ikke at sende spammails.