Guide: Julefrokost i Aarhus og omegn i 2024

 

Utrolig mange af os glæder os til julefrokosterne i år. Bestillingerne og planlægningen er allerede i gang. Spørgsmålet er, om julefrokosten skal holdes hjemme eller ude? Uanset hvad, er der uanede muligheder i Aarhus. Vi har samlet overblikket i vores opdaterede julefrokostguide.

 

Allerede nu ser det ud som om, der bliver vild gang i den med julefrokosterne. Flere steder i Aarhus fortæller allerede nu, at alt er fuld booket og henviser til kollegerne.

 

Klassisk dansk julefrokost

I Aarhus er det den klassisk, traditionelle, danske julefrokost, som er mest udbredt. Den er, som den ”plejer”, og sådan mener rigtig mange gæster, at den skal være. Flere steder lavede før coronaens indtog julefrokost-buffet, hvor man skulle tage mad af de samme fade og være relativt tæt med andre gæster, som man ikke kendte. I år forudser flere, at de store buffeter eller tag-selv-borde vil blive lavet om til portionsanretninger eller til mindre fade serveret ved bordene. Til den traditionelle julefrokost hører der selvfølgelig øl og snaps til.

 

 

Moderne dansk julefrokost

Flere og flere af de bedre restauranter laver også julefrokoster, men ikke a la de traditionelle. De har twist, og råvarerne er bedre og selvsagt også dyrere. Her laves der måske en fem til syv retter, som alle er nytænkning og er inspireret af den gammeldags julefrokost. Typisk serveres der moderne julefrokoster både til frokost og til aften. Om man vil drikke øl og snaps til eller vin, bestemmer man selv. Få steder har også saftmenuer til de, som ikke drikker alkohol.

 

Her på Spiseguiden Aarhus har vi lavet en guide og oversigt over de restauranter som laver julefrokost. Ikke kun den traditionelle danske, men også dem som laver en moderne julefrokost.

 

Vi har taget både caféer og restauranter med i julefrokost guiden 2023 i Aarhus: 

Anderledes eller tema-julefrokost 

Hvis nu der skal ske noget nyt, og man vil helt væk fra den danske julefrokost, uanset om det er den klassiske eller moderne, så er Aarhus fyldt med muligheder. Japansk julefrokost, sushirestauranter laver jule-sushimenuer, og italienske restauranter laver deres fortolkning af en god julefrokost. Græske restauranter twister den med Middelhavsmad. Toprestauranterne eller de bedste gourmetrestauranter laver mad, som de plejer på højt niveau, måske med lidt twist, men ikke a la de julefrokoster, vi kender i Aarhus.

 

Priserne fortæller noget om niveauet

God research er altid godt, og et menukort med priser kan fortælle rigtigt meget om, hvor vi er på skalaen. Hvis man møder et tilbud med en julefrokost mit alles til 149 kr., så er der med stor sandsynlighed intet, som er hjemmelavet, men hvis det gælder om at blive mæt, så er det et fint tilbud. Går man op i, at det skal være hjemmelavet mad og de bedste råvarer, der er brugt, ja, så koster det mere. Skal vi komme med et bud på, hvad en god, velsmagende og hjemmelavet julefrokost koster på en restaurant i Aarhus, vil vi ligge på omkring 400 kr. pr. snude. Det skal ses som et generelt bud.

 

Hvor finder man den bedste julefrokost i Aarhus?

Det spørgsmål kan ikke besvares, da det er for subjektivt. Det kommer også i høj grad an på selskabet, og hvor opsat man er på at skabe den gode fest. Maden og drikkevarerne spiller selvsagt også ind, men det er ikke afgørende, da der er mange andre faktorer, der også skal med. Antallet af deltagere i julefrokosten spiller også ind, da der flere steder er begrænsninger, og der er allerede bookinger. 

 

Musik og dans

Flere vil nok hævde, at den gode julefrokost kræver musik og dans. Det ses ret tydeligt i Aarhus, hvor der er masser af livemusik og DJ’s på byens spillesteder, barer og natklubber. De har åbnet helt op igen, og de ved godt, der bliver tryk på i år, da forventningerne fra gæsterne er skyhøje. Der skal festes igennem i år, og for mange er det til julefrokoster, det skal fejres i år.

Senest opdateret: 14/02/2024 05:02