Kålhøgen på Oddervej i Højbjerg har en mission om at gøre hverdagen nemmere og mere velsmagende. De laver bæredygtig hverdags-takeaway samt hjemmelavet mad med omtanke. Her kan du ikke spise, men hente dagens varme ret med hjem eller vælge en simreret på genbrugsglas, så har du maden klar, når du har brug for det. Kålhøgens indehaver, Søren Trærup, lover ”god hverdagsmad, ikke noget reaktionært”, hvor kvalitet og smag kommer i første række.
Maden
Kålhøgen tilbyder dagens ret samt forskellige langtidsholdbare retter på glas. De bruger lang tid på maden og simrer, snitter, steger, koger, bager og smager til, for at du kan få god og bæredygtig mad med hjem. Kødet er fra fritgående, danske grise og køer. De anvender så lokale grøntsager som muligt og økologiske, når det giver mening.
Dagens ret
Udvalget med dagens ret skifter dagligt og ugentligt. Det er mad lavet fra bunden. Retter som boller i karry, stegt flæsk med persillesovs, ovnkartofler og sprød agurkesalat, boeuf stroganoff af skært nordjysk frilandskvæg med mos, eller burritos med pulled pork af frilandsgris, guacamole, frisk salsa og nachos. Kålhøgen laver også glutenfri mad.
Færdigretter
Rækker af genanvendelige patentglas med indhold af færdigretter står i køleskabet. De er henkogte og dermed konserverede og relativt langtidsholdbare helt uden tilsætningsstoffer og kan holde sig friske i minimum otte uger. Her findes også vegetarretter.
Velovervejet og godt for miljøet
Kålhøgen tænker på miljøet, og engangsemballagen er komposterbar og biologisk nedbrydelig. Genbrugsglassene tager Kålhøgen retur og kvitterer med 20 kr. rabat ved næste køb.
Drikkevarer
Hvis du ønsker at købe drikkevarer, er der et lille, men godt udvalg af vine, specialøl og sodavand.
Prisniveau
I forhold til kvaliteten er det ikke mange penge, man kommer af med.
Dagens ret inklusiv en salat koster 89 kr. mandag til torsdag og 109 kr. fredag og lørdag. Gryderetter på glas til to personer koster 129 kr..