Molskroens Brasserie
Molskroens Brasserie ligger i Femmøller ved Ebeltoft. Brasseriet er restauranten på Molskroen Strandhotel, som ligger “kun” 200 meter fra Molskroen. Strandhotellet åbnede i foråret 2014 med 29 nye og moderne værelser. Molskroens Brasserie har udsigt ud over Ebeltoft Vig.
Restauranten er delt i flere lokaler. Men uanset hvilket lokale man sidder i, så er der udsigt til vandet. Molskroens Brasserie er på alle måder et hyggeligt og afslappet sted, som gør meget ud af at være tro og stolt af det, de laver. Både Molskroen og Molskroen Strandhotel ejes af Henrik Frederiksen.
Maden
Molskroens Brasserie har ikke noget med Molskroen at gøre som sådan. Det er en selvstændig restaurant, vi har med at gøre her. Maden skal tale for sig selv, og stilen er tæt på det moderne franske brasserie-køkken. Dog ikke helt. Det skal siges, at det nordiske også afspejler sig, og ikke mindst grundet brasseriets forhold til de lokale råvarer. De anvendes, når sæsonen er der, og det kan smages.
Her er alt fra caviar og østers over til en burger med hakket oksekød, tatar, cæsarsalat, steak og andre mere eller mindre klassiske retter. Det fortæller, der er en vis bredde i udvalget. Men… Der er et men, og det er, at udvalget skifter meget efter årstiden. Hele sommerhalvåret, hvor Mols er fyldt med turister, er der et stort udvalg, og brasseriet har også åbent alle ugens dage. Sådan er det ikke i vinterhalvåret, hvor der er meget få mennesker på de kanter. Men trods det holder brasseriet åbent tre dage om ugen.
I juli og august måned er der skaldyrsfade på menukortet.
Atmosfæren
Der er noget maritimt over stedet. Det ligger lidt tilbagetrukket fra landevejen. Det giver ro. Stranden ligger ikke tæt på, men man kan se til vandet. Udsigten fejler i hvert fald ikke noget. Et kvalificeret bud er, at strandhotellet ligger godt 200 meter fra vandet. Indretningen er moderne, møblerne er arkitekttegnede, og stedet oser af god stil. Når vejret er godt, kan man sidde på den store udendørsterrasse. Et klart hit, og her er dømt badehotel-charme.
Prisniveau
Det er svært at være helt objektiv her. Vi er ikke i den lave ende af prisskalaen, men vi er heller ikke i toppen. Det er brasserie i den bedre ende, dog på landet, men ved vandet. Det koster mere end en almindelig familierestaurant, og det skal det også, da kvaliteten af maden er på et andet niveau. Vinkortet er klassisk og velvalgt, og der er noget for enhver smag og pengepung.
LÆS OGSÅ: