Ved siden A’ i Frederiks Allé

Husker du Ved siden A’ i Frederiks Allé?

 

Ved siden A’ var Hærværks deli og take away beliggende på Frederiks Allé.  De havde slået sig sammen med Berta Bageri og var begge underafdelinger af Restaurant Hærværk, der siden 2014 har ligget i nabohuset. Her kom kunderne efter brød, tapas, ost, charcuterie og kager. Ved siden A’ lukkede i efteråret 2022, mens Berta og Hærværk forsat eksisterer.

 

Maden hos Ved siden A’

Ved siden A’ lavede hverdagsretter lavet helt fra bunden, af 100% økologiske og lokale råvarer, dagens salat, sandwich med ekstralagret Vesterhavsost og skinke fra Troldgaarden. At alt var hjemmelavet, og af de bedste råvarer der kunne skaffes til prisen, var en selvfølge her. Varm-selv-retterne lå i poser på frost. De skulle bare i en gryde med vand, og efter 25 minutter var maden klar. Det blev ikke meget lettere at lave 100% økologisk og bæredygtig mad, der var mere eller mindre lokalt produceret. Af retter kunne der nævnes Coq au vin, Bæuf Bourguignon, øl braiseret gris, og til vegetarerne var der bygotto. Til kødretterne var der kartoffelmos til. 

 

Tapas

Der var også tapas med fire slags ost og fire slags charcuterie samt tre slags tilbehør og brød fra Berta. Det kunne købes på engangsemballage eller på fad, som skulle returneres igen. Derudover var der delikatessevarer og økologisk charcuterie samt klassiske delikatessevarer fra Frankrig, Italien og Spanien.

 

Atmosfæren

Der var en meget uformel stemning i den lille butik, og alle var velkomne. Personalet var ofte i ret godt humør, og der var en familiær stemning og tilgang til kunderne. Hylderne bugnede med vin fra Reduktivt, øl, cider, kogebøger, cocktails fra Force Majeure og konserves fra Fangst. I kølemontren var der forskellige pølser, oste og tapenade. 

 

Prisniveau

Der var tænkt over råvarerne, bæredygtighed og økologi hos Ved siden A’ , og det koster. Til gengæld fik du kvalitet for pengene. De varme retter koster mellem 100 og 125 kr., og tapas står til 135 kr.. Valgte du dagens ret, var prisen for en ret 150 kr., to retter kostede 200 kr., og for 3 retter skulle du slippe 250 kr.. Det var value for money dengang. Synd de lukkede. 

 

Aktuelle menuer og særlige tilbud kunne man i sin tid følge på Facebook og Instagram.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Madkonsulatet i Mejlgade?

Hvor mange studerende er der i Aarhus?

Husker du Landcafé i Studsgade?