Her bliver Gammel Knas produceret

Det tager sin tid, at lave en Gammel Knas

 

Vi løber ikke tør for Gammel Knas. Vi har øget produktionen af den efterspurgte ost, som modner i mere end to år på Nr. Vium Mejeri. Indtil 2026 vil vi fordele de tilgængelige mængder mellem forhandlere og restauranter for at sikre, at så mange som muligt kan nyde osten.

 

Flere og flere melder udsolgt

Den danske nyfortolkning af havarti, Gammel Knas, modner i mere end 24 måneder, før den er klar. Denne lange modningstid har ført til stor omtale af osten på det seneste, og mange har lagt mærke til dens særlige kvaliteter.

 

”Vi løber ikke tør for Gammel Knas, som rygtet ellers siger. Selvom vi på grund af den lange lagringstid ikke kan imødekomme den fulde efterspørgsel frem mod 2026, vil der løbende blive frigivet nye mængder. Derfor vil der stadig være Gammel Knas at finde hos caféer, restauranter og specialbutikker, selvom man måske skal lede lidt længere efter den, end man er vant til”, fortæller Sofie Biltoft-Riis, direktør for Arla Unika.

 

Produktionen er øget markant

Under den lange modning får osten sin særlige smag, der balancerer mellem fedme, sødme og syre, samt sin unikke struktur med knasende sprøde proteinkrystaller. Hver uge producerer vi store mængder Gammel Knas på Nr. Vium Mejeri, som efterfølgende bliver lagt til modning. Denne kontinuerlige produktion betyder, at vi hver uge modtager nye mængder af osten, i takt med at den bliver klar til salg.

 

Selvom vi på grund af stigende efterspørgsel allerede har øget produktionen, er vi stadig nødt til at rationere de oste, vi har tilgængelige lige nu. Dette gør vi for at sikre, at så mange som muligt stadig kan spise et stykke Gammel Knas. Vi har markant øget produktionen, men da osten skal modne længe, vil de større mængder først være færdigmodnede i 2026.

 

Rationering af osten

Indtil da vil vi løbende modtage Gammel Knas og fordele osten mellem vores webshop, butik i Torvehallerne, samt de mange forhandlere, caféer og restauranter, der sælger og serverer osten. Vi arbejder hårdt på at sikre, at osten er tilgængelig på tværs af mange forskellige salgskanaler, så vores kunder kan finde den, hvor de normalt handler.

 

”Vi har fordelt de tilgængelige mængder ligeligt over perioden mellem nu og 2026, og der vil løbende blive frigivet Gammel Knas, som er allokeret til eksisterende kunder baseret på forecast,” siger Sofie Biltoft-Riis. Denne strategiske tilgang sikrer, at vores kunder kan planlægge og forudse, hvornår de kan få adgang til osten.

 

Det er altså stadig muligt at købe Gammel Knas – eller nogle af de mange andre oste, Arla har i sortimentet. De er stolte af deres produkter og glæder sig over den store interesse og efterspørgsel, som Gammel Knas har skabt. Arla ser frem til at fortsætte med at levere denne exceptionelle ost til deres kunder i de kommende år.

 

LÆS OGSÅ:

A38 skifter navn til Arla Cultura A38

Arla satser stort på drikkemåltider med Protein Food to Go

Smagen af sommer: Guiden til jordbærtærter i Aarhus og omegn