Husker du OLIOLI i M.P. Bruuns Gade? (Lukket permanent)
Den pænt populære fastfoodkæde OLIOLI var også at finde i M.P. Bruuns Gade i Aarhus. Det var i lokalet, der tidligere husede Paradis. Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Dareer Johansen åbnede i 2017 den første OLIOLI i København. Siden gik det stærkt med restauranter i og omkring København. Den aarhusianske afdeling var den 12. i rækken og havde åbent alle ugens dage. Poke Bowl var omdrejningspunktet. De blev serveret kolde i en skål, så man nemt kunne tage den med på vejen eller hjem på sofaen til frokost eller aften.
OLIOLI havde dog svært ved at tiltrække de aarhusianske kunder og måtte lukke deres afdeling i Aarhus. Det skete i sommeren 2024.
Maden hos OLIOLI
Maden var frisklavet og farvestrålende. Poke var en hawaiiansk ret og kunne bedst beskrives som en form for dekonstrueret sushi. Den bestod af stykker af rå fisk, der blandt andet kunne være marineret i soja og sesam, som blev kombineret med friske grøntsager og ris. Man kunne vælge mellem laks, tun eller rejer. Fiskestykkerne blev serveret sammen med eksempelvis edamamebønner, ris, avocado, tangsalat og syltet ingefær. Man kunne også vælge Poke Bowl med kød som and, okse og kylling. Til vegetarer og veganere var der bowls med tofu eller portobello.
Man kunne vælge en bowl, som OLIOLI havde sammensat, eller selv komponere sin egen. Der var sides som tempurarejer, kyllingkødboller og tangsalat. Bowls kunne fås som menu med en drink og en side.
De forskellige Poke Bowls hos OLIOLI bød på en bred vifte af smagsoplevelser. Ingredienserne var nøje udvalgt for at sikre både smag og friskhed. Hver bowl blev præsenteret som et farverigt kunstværk, hvilket gjorde madoplevelsen endnu mere indbydende. Fiskestykkerne blev marineret med omhu for at opnå den perfekte balance mellem smag og tekstur. For dem, der foretrak kød, blev der anvendt kvalitetskød, som blev tilberedt til perfektion.
Drikkevarer
Der var otte forskellige friskpressede juicer at vælge mellem. De var farvestrålende, for eksempel Vulpix med æble, jordbær og hyldeblomst eller en Sunday Detox med æble, mynte, citron og moringa. Der var også shots og vand med og uden brus.
De farvestrålende juicer hos OLIOLI var populære blandt kunderne. Hver juice var en frisk og sund ledsager til de farverige Poke Bowls. Juiceudvalget bød på noget for enhver smag, fra de søde og frugtige til de mere forfriskende og syrlige varianter. Derudover kunne man vælge mellem forskellige shots, som gav et ekstra boost af energi og sundhed.
Atmosfæren
Hos OLIOLI holdt de fast i indretningen, som kendetegnede kæden. Der var pastellyserøde vægge og lyse træmøbler. Navnet betød glæde på hawaiiansk, og i restauranten var netop ordet “joy” lyst op. Tog man plads på en af de 8 siddepladser, kunne man gennem de store vinduer følge med i fortovstrafikken på M.P. Bruuns Gade. Betjeningen var ikke af den hurtige slags, og det var ikke den bedste service, som vi blev mødt med de gange vi hentede mad hos OLIOLI. Men gode medarbejdere var svære at finde dengang.
Restauranten var designet til at skabe en afslappet og indbydende atmosfære. De pastellyserøde vægge og lyse træmøbler gav en følelse af lethed og glæde. Navnet OLIOLI, som betød glæde på hawaiiansk, var et centralt tema i indretningen, og ordet “joy” var oplyst for at minde gæsterne om den positive oplevelse, de skulle få. De store vinduer gav et godt lysindfald og mulighed for at følge med i det pulserende byliv udenfor.
Selskaber og catering
Skulle man holde selskab, sørgede OLIOLI for mad til alle slags fester og fornøjeligheder, uanset om man var 20 eller 2.000 personer. Det var nogle tal, de selv var kommet med. OLIOLI tilbød en fleksibel og omfattende cateringservice, der kunne tilpasses til forskellige begivenheder og behov. De var i stand til at levere frisk og lækker mad til både små og store selskaber, hvilket gjorde dem til et populært valg for festarrangører.
Prisniveau
Det var ikke helt billigt hos OLIOLI, men til gengæld fik man frisklavede og sunde bowls, der gav god næring. En regular build-your-own bowl kostede 119 kr., som menu med regular Poke Bowl, drink og side kostede den fra 160 kr., mens en friskpresset juice stod til 40 kr.
Selvom priserne hos OLIOLI var i den højere ende, reflekterede de den kvalitet og friskhed, man fik. De sunde og nærende bowls var lavet med omhu og brug af de bedste råvarer. Kombinationen af smag, sundhed gjorde, at en del kunder fandt prisen rimelig, men langt fra nok i Aarhusafdelingen.