Af Pernille Søborg,

 

En bakke med smørrebrød

 

Den nyåbnede smørrebrødsforretning, AANKL’S, har hurtigt vundet hjerterne hos smørrebrødsentusiaster i Aarhus. Beliggende på Frederiks Allé og åbnet i juni, drives forretningen af Josephine Kaack, som er velkendt på den aarhusianske madscene. Med en solid baggrund som kok og køkkenchef på nogle af byens bedste restauranter, formår Josephine Kaack at løfte de traditionelle stykker til nye højder – og med fokus på de bedste råvarer.

 

AANKL’S ligger i Småkagehuset gamle lokaler. 

 

Så enkelt, så præcist

Konceptet er ikke svært at forstå, det er ikke nyt, men det er anstændig: alt er hjemmelavet, og kvaliteten skinner igennem i hvert eneste bid. Selvom lokalet ikke er stort, og der kun er få siddepladser, er det tydeligt, at takeaway er det foretrukne valg blandt kunderne – også for os denne dag.

 

Smørrebrødskortet er ret enkelt. 

 

Alle vores syv stykker smørrebrød var med frisk og hjemmebagt rugbrød, hvilket bør være en selvfølge, men er det desværre langtfra. 

 

 

Æg og rejer  

Serveret på hjemmebagt brød med smilende æg, håndpillede rejer, frisk dild og syltede tomater. Æggene var perfekt tilberedt, og rejerne smagte friske og lækre. En klassiker udført til perfektion. Hvor enkelt og helt igennem flot.

 

Et stykke med æg og rejer.

 

Gravad laks på rugbrød

Med peberrodscreme, syltet fennikel og citronmayo. Stykket var en smagsoplevelse i sig selv, hvor især den syltede fennikel imponerede. Der var ikke sparet på laksen på vores stykker.

 

Gravad laks med med peberrodscreme, syltet fennikel og citronmayo.

 

Kartoffelmad

Samsøkartofler, syltet rødløg, confiteret æggeblomme og sennepsmayo. En enkel, men alligevel fantastisk komposition, der smagte af solrige marker og hjemmelavet glæde.

 

En kartoffelmad i den bedste liga.

 

 

Hønsesalat med agurkesalat

Traditionel men med et frisk twist. Den hjemmelavede agurkesalat tilføjede en balanceret syrlighed til den cremede hønsesalat. Stykket her  kæmpede om pladsen som dagens bedste. 

 

Der er ikke sparet på hønsesalaten.

 

Rullesteg

Med sky, løg og blomsterkarse – et rustikt og lækkert stykke, der leverede smag og saftighed. Et overset stykke, som fortjener et comeback på den danske smørrebrødsscene. 

 

Moderne rullesteg. 

 

Roastbeef

Tykke skiver mørt roastbeef med syltede løg, en lille syltet hel agurk og grov remoulade. Kødets kvalitet og perfekt stegte tekstur gjorde det her til et stykke vi husker. En gennemført og visuelt anderledes stykke. 

 

Finessen med den hele drueagurk er rustik og enkelt. Tak for det!

 

Leverpostej 

Hjemmelavet leverpostej med rødbeder, pebermayo og syltet løg, toppet med fennikel og tallerkensmækker. Smagen af friskhed og umami var i perfekt balance. Ikke så meget snak. Det her var en leverpostej lige efter bogen.

 

Et moderne stykke med leverpostej. Pebermayo og syltet løg kan noget her. 

 

Vores vurdering
  • En sjælden madoplevelse, der overrasker positivt fra første bid.
  • Til kun 55 kr. pr. stykke får man et fund af høj kvalitet og godt håndværk, som er svært at matche.
  • Kvaliteten af råvarerne er i top, og den hjemmelavede smag træder tydeligt frem.
  • Begrænset antal siddepladser i butikken, hvilket kan være et problem, hvis man ønsker at spise på stedet.
  • Vores smørrebrød var i jyske størrelser og ikke petit, og man kan blive mær af to stykker, og godt mæt af tre stykker.
  • AANKL'S forstår hvad godt smørrebrød kan, de tager det genkendelige og løfter niveauet et par niveauer op med gode og præcise råvarer. 
  • Parkering kan være lidt besværlig, da det er svært at finde en plads i nærheden.
  • Et af de bedste bud på moderne hjemmelavet smørrebrød i Aarhus til prisen.

 

AANKL’S har formået at skabe en smørrebrødsforretning, der er både moderne og forankret i traditionerne. Til prisen får man utrolig meget værdi, og det er svært at finde noget, der matcher dette niveau i Aarhus. 

 

Det er smørrebrød, der bør opleves – uanset om du er til klassisk eller moderne mad. Vi giver ikke stjerne og kokkehuer her på Spiseguiden Aarhus, da vi ofte synes det er for komplekst. Men ikke hos AANKL’S. De ville i så fald få seks stjerner ud af seks, for deres smørrebrød set i forhold til det prisniveau der holder sig. Ingen tvivl om det.  

 

AANKL'S set udefra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AANKL'S i Frederiks Allé set udefra


AANKL’S

  For enden af Jægergårdsgade, dog med adresse på Frederiks Allé, ligger en lille smørrebrødsbutik af den slags, man husker. Navnet er AANKL'S, og de skriver det med store bogstaver. Det er et familieejet spisested, og køkkenchefen er Josephine Kaack, der gennem en del år har været et kendt navn…
Senest opdateret: 07/10/2024 03:10