Madanmeldelse: Møre landkyllinger fra den Den Flyvende Hane
Læs madanmeldelsen
På hovedgaden i Brabrand ligger den lille fransk/danske bistro, Den Flyvende Hane. Forbilledet er en fransk bistro, men der er også danske retter på menukortet – dog mest om onsdagen. Bistroen har åbent både til frokost og aften. Vi fandt hurtigt ud af, at Den Flyvende Hane er et almindeligt populært spisested i Brabrand.
Signaturen og bestselleren på menukortet er deres franske kyllinger, som vi valgte at teste. Men menukortet byder også på burgere, sandwich, salater og panini. Der er omkring 15 siddepladser indendørs i bistroen og 8 udendørs, når vejret tillader det.
En hel kylling
De franske kyllinger var store og tilberedt i ovn, hvilket sikrede en meget saftig oplevelse. Det er altså ikke rotisserie, hvor kyllingerne roterer.
Skindet var lysebrunt, men ikke sprødt. Så det skal man ikke forvente her.
De meget store kyllingelår var saftige og møre. Brystet var også saftigt og ikke mindst tyk. Der er meget kød for pengene med den størrelse kyllinger.
Vi gik ikke ned på kartofler
Vi fik to store bakker kartofler. Store vinterkartofler, skåret i mindre stykker. Kartoflerne fremstod meget blege, og ved første øjekast kunne man tro, at de var undertilberedte. Det var de ikke, men en smule mere varme, som havde gjort dem sprøde, ville have været en forbedring. De var fint krydrede med timian.
Der var rigeligt med kartofler til fire personer – måske også lige i overkanten, medmindre man er mere end almindelig glad for kartofler.
Stegte grøntsager
Vi fik endnu en lun foliebakke med stegte grøntsager, der bestod af kål, tomater og løg. Grøntsagerne havde fået rigeligt med varme og var derfor meget bløde og ret slatne. De små tomater smagte rigtig fint og havde fået passende varme. Kål og løg fyldte meget, hvilket gjorde oplevelsen kedelig.
Med fordel kunne man have beholdt kålen i større stykker og stegt dem ved højere varme.
Den mindste af de lune bakker indeholdt en brun flødesauce fyldt med god og kraftig smag. Den var tyk i konsistensen, uden at være opbagt. Vi forventede ikke den slags sauce til en kylling, men her blev vi positivt overrasket.
Salaten
Tomater, rødkål, melon, feta og honningmelon udgjorde dagens salat. Den var pivfrisk. Der var groft kål og let sødme fra frugten. Olie-eddikedressing og nødder var med i små bøtter. Hvad der er i salaten, skifter jævnligt, om det så betyder dagligt eller ugentligt vides ikke.
Betjeningen
Unge kvinder, som var ivrige efter at betjene os. De spurgte pænt ind til, om vi ville købe drikkevarer med. Deres vin var fristende – om det var vinene eller priserne på dem, der fristede, ved jeg ikke. Men priserne var mere end almindeligt sympatiske, og dermed forståeligt, at dagens betjening gerne ville sælge dem.
- God value for money, og der var nok mad. 249 kr. for hjemmelavet mad til 4 personer er en god pris i dag. Længere er den ikke.
- Kyllingen smagte mega godt. Der var nok af den. Der var frisk varieret salat, som mættede godt. Det var langtfra let, som vi nok havde forventet. Et plus.
- Kartoflerne var ikke specielt spændende, men det skyldes nok årstiden. Hvorfor ikke lave små ristede kartofler i stedet for?
- Maden var færdig til afhentning på det aftalte tidspunkt. De har styr på tiden hos Den Flyvende Hane.
- De ovnbagte grøntsager var noget slappe i det. De var faktisk kedelige og smagte ikke af meget. Her kunne de gøre det bedre.
- Kald mig bare en bonderøv, men flødesaucen var høj klasse – utrolig velsmagende og brandvarm.
- Skindet på kyllingen var ikke sprødt, men derimod meget blød og alt andet end spændende.
- Den var brandvarm, da vi kom hjem med den. Den var pakket snorlige i gratis medfølgende net. De sætter tydeligvis en ære i, at takeaway skal være nemt og en succes efter afhentning.
Brabrand vælter ikke ligefrem med gode og spændende spisesteder, så ros til Den Flyvende Hane for at prøve noget nyt – og det ser ud til at lykkes.