Af Ditte Amalie Lind,

 

Anmeldelse af Petit Prix på Aarhus Ø

 

Vi ankom til Petit Prix på Aarhus Ø en fredag omkring kl. 17. Vi blev modtaget af en smilende tjener i døren og blev med det samme vist til vores bord og garderoben. Vi blev placeret i en lille to-personers bås.

 

Restauranten emmer af hyggelig stemning, og bordene fyldes hurtigt. Petit Prix tiltrækker især et ungt og livligt publikum. I baggrunden spiller dæmpet jazz, der skaber en afslappet atmosfære. Lyden justeres i takt med, at flere gæster ankommer, men akustikken i lokalet forbliver behagelig.

 

Maden bestod af tre forretter, to hovedretter og to desserter.

 

Lille to-personers bord hos Petit Prix på Aarhus Ø

 

En ung kvindelig tjener kom straks efter, vi havde sat os, og spurgte, om vi ville starte med noget at drikke. Hun anbefalede Kir Royal, så vi bestilte to af dem. Kort efter kom hun med drikkevarerne og en lille brun pose med friskbagt baguette og smør. Levende lys pryder alle borde, mens de rå betonvægge, LED-belysning og retro dekorationer tilfører en stemning, der balancerer mellem moderne kant og klassisk bistrocharme.

 

En pose med brød hos Petit Prix

 

Betjeningen var smilende, og der var mange medarbejdere på arbejde, så vi blev betjent hurtigt og havde ingen problemer med at få fat i en tjener. De fulgte op på os flere gange, tjekkede, om vi manglede noget, og spurgte, om vi var tilfredse med maden.

 

Laksetatar med citron, olivenolie og urtemayo

Laksetataren blev serveret på en bund af let marineret salat. Røget laks, skåret i små stykker og rørt med dild, lå som en quenelle ovenpå salaten. Vinaigretten var en sennepsvinaigrette med syltede sennepskorn. Retten blev serveret på en blå tallerken og fremstod præsentabel og indbydende.

 

Laksetatar med citron, olivenolie og urtemayo på Petit Prix

Smagen af citron udeblev, men det var ikke nødvendigt, da der var fin syre i vinaigretten.

 

Burrata med auberginekompot og olivenolie

Burrataen blev serveret i en dyb tallerken. I bunden lå en skefuld auberginekompot, ovenpå den en lille håndfuld rucola og på toppen burrataen. Burrataen var frisk, hverken tør eller sej, men dejlig blød og kold. Portionen var dog meget lille, blot et par mundfulde. Rucolaen var vendt i samme sennepsvinaigrette som laksetatarens salat.

 

Burrata med auberginekompot og olivenolie

Auberginen var sød og havde en tankevækkende grødet konsistens. Der var revet en smule parmesan over, dog ikke nok til at det kunne smages.

 

Carpaccio med trøffelmayo og parmesan

Carpaccioen blev serveret på en hvid tallerken. Det ferske kød var flot mørt og nemt at spise. Ovenpå var der trøffelmayo og en god mængde parmesan. Både den fede trøffelmayo og parmesanen havde meget smag. Serveringen manglede dog syre, tekstur og lidt salt.

 

Carpaccio med trøffelmayo og parmesan på Aarhus Ø

Serveringen var simpel og på ingen måde en stor portion. 

 

Ravioli med ricotta og spinat i cremet flødesauce

Portionen bestod af en god mængde pasta og spinat. Pastaen var kogt tilpas og fyldt med ricotta og spinat. Raviolierne var uregelmæssige, hvilket tydede på, at de var hjemmelavede. Frisk spinat var blandet i retten, hvilket klædte den ellers lidt farveneutrale ret godt. Smagen var som forventet med noter af pasta, spinat, fløde, ricotta og salvie.

 

Ravioli med ricotta og spinat i cremet flødesauce hos Petit Prix

Den hvide flødesauce smagte meget for meget af fløde.

 

Stegt kylling med pommes puré, ristede majs og hønsesky

Kyllingeserveringen blev leveret på en tallerkenen med kartoffelmos omgivet af kyllingestykker. Visuelt tog den ikke scenen. Ovenpå var der hønsesky og drysset ristede majs og persille. Kartoffelmosen var tung og fyldte meget af retten. Kyllingen var kogt og plukket og meget mør.

 

Stegt kylling med pommes puré, ristede majs og hønsesky på Petit Prix

Saucen smagte af hønsebouillon og fløde og havde en let syrlig kant. 

 

Velkendt fransk ost 

Den franske ost blev serveret på et lille træbræt med et stykke Comté, en skål stikkelsbærkompot og to skiver baguette. Osten smagte som forventet, og vi fik et pænt stykke.

 

Et lille træbræt med et stykke Comté hos Petit Prix

Stikkelsbærkompotten var frisk og syrlig og passede godt til osten. 

 

Chokolademousse 

Chokolademoussen blev serveret i en lille skål og havde en let konsistens. I bunden lå syltede ribs og ribsjuice, mens toppen var drysset med smuldrede kakaokiks.

 

Chokolademousse hos lavprisbistroen, Petit Prix

Moussen havde ikke megen smag af chokolade og mindede mere om flødeskum med kakao.

 

Et sjældent syn i Aarhus

Indretningen har et moderne touch. De relativt nye lokaler er oplyst af fletlamper i loftet, der giver en varm og hyggelig belysning. Stilen er en unik blanding af fransk bistro og amerikansk diner – et sjældent syn, især i Aarhus.

 

Petit Prix på Aarhus Ø er godt besøgt.

 

Vores vurdering
  • Meget mad og vin for pengene. Ingen tvivl om det. Forretter til 69 kr. og hovedretter til 99 kr. er for alvor gode priser i Aarhus.
  • Velsmagende mad og friske råvarer til prisen. Ingen store smagsmæssige overraskelser. Vi fik det vi havde forventet, og ikke mere.
  • Fløde i de fleste retter, hvilket var for meget. Dermed ikke sagt at fløde ikke er godt. For det er det. 
  • Under ti minutter efter vi havde bestilt, ankom forretterne. Vi havde ikke nået at drikke vores Kir Royal færdig, så vi drak resten til forretten.
  • Venligt, effektivt og nærværende personale. 
  • Maden blev ikke præsenteret ved servering. 
  • Tempoet var for højt. Det gik alt for stærkt til os. Men med en tidsbegrænsning på 1 time og 45 minutter skal der også fart på. 
  • Noget sprødt, havde gjort underværker i kyllingeretten. Der var ikke meget bid i den servering. 
  • Carpaccio med trøffelmayo var meget fed i smagen, hvilket gjorde, at en større mængde kunne være lidt kvalmende.
  • Chokolademoussen var kedelig og ligegyldig.

 

Vinen

Til hovedretten bestilte vi to glas af husets vin: et rødt og et hvidt. Begge glas kostede 48 kr., hvilket må siges at være en god pris. Vinen var ikke fransk, hvilket nok er det, som de fleste forventer på en fransk bistro.

 

En hvid Bambino Bianca fra Italien. Vinen var meget let og godt afkølet. Den smagte af en tynd Pinot Grigio med en svag restsødme. En vin, som langt de fleste ville kunne drikke. Glasset var af en pæn størrelse, mere end man almindeligvis kan forvente til den pris.

 

Negroamaro. Den duftede af portvin, men var både tør, let og på ingen måde kraftig. Sødmefyldt, men uden at være for marmeladeagtig. Smagen forsvandt hurtigt efter første slurk. En vin der kan drikkes af de fleste. Her fik vi også et pænt glas.

 

Kir Royal og en brødpose hos Petit Prix på Aarhus Ø

 

Indretningen har et moderne touch hos Petit Prix

 

Baren og køkkenet hos Petit Prix

 

Petit Prix på Aarhus Ø set udefra

 

Der er udeservering når vejret er godt hos Petit Prix på Aarhus Ø

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Uncle’s er knivskarpe med deres döner og shawarma

 


Petit Prix 

  I de lokaler, som før husede Restaurant Ommer, ligger i dag lavprisbistroen Petit Prix. Den slår sig op på god mad til meget få penge. Idéen er i stil med de franske lavprisrestauranter, som også kaldes bouillon-restauranter.   Hvad er det her for et sted? Petit Prix på Aarhus Ø byder på m…
Senest opdateret: 10/03/2025 06:03