
Husker du Latino Bar i Klostergade?
I Latinerkvarteret, nærmere betegnet på hjørnet af Klostergade og Studsgade, lå Latino Bar. Baren var ejet af Søren Andreasen. Her fik man et lille bid af Spanien, ligesom det sås i Bar Habla i Jægergårdsgade, som var søsterrestauranten. Det var i de lokaler, der tidligere husede Restaurant Latin. Det var både en bar og et spisested. Du kunne droppe ind og drikke en enkelt øl eller glas vin eller sætte dig ved bordet og spise med efterfølgende drinks. Latino Bar havde åbent tirsdag til lørdag fra kl. 16. Køkkenet åbnede kl. 17 og havde åbent efter kl. 22.
Latino Bar lukkede i januar 2025 efter relativ kort levetid.
Maden hos Latino Bar
Menukortet var enkelt og bestod af små spanske tapasretter, der svarede til en forrets størrelse. Hos Latino Bar anbefalede de tre til fire retter pr. person.
Af fiskeretter var der bl.a. prawns in panko, chilimayo, salad eller octopus, paprika. Kødretter kunne fx være Iberico 24 mth., bresaola di Valtellina eller bikini toast, truffle mayo, ham and cheese. Valgte du Blandet landhandel, fik du et fad med fem forskellige skinker, som alle var skåret på pålægsmaskine. Vegetarer havde også muligheder i at finde vegetariske retter. Her var fx fried cauliflower, almonds, capers eller creamy beetroot, burrata og almonds.
Drikkevarer
Hos Latino Bar havde de diverse vine, sangria i kander og spanske Moritz-øl i glassene. En spansk bar burde servere sherry, og det klarede de også på Latino Bar, hvor de havde et stort udvalg af den spanske hedvin. Du kunne også snuppe en drink med sherry som Sherry S’presso eller Sherrypolitan. Der var også gin og tonic, og en kop kaffe kunne de også klare.
Hvordan var stemningen her?
Den spanske stemning ramte, så snart du trådte ind af døren. Her var ingen fine fornemmelser, og man følte sig velkommen. Man sad tæt ved små kakkelborde og kom hinanden ved. Det gjorde, at man gerne faldt i snak med nabobordet, og så kunne der altid lige skubbes et bord mere ind. Man kunne også tage plads i baren ved det åbne køkken. Når vejret var godt, kunne gæsterne tage plads ved de små borde, der var opstillet ud mod Klostergade.
Prisniveau
Holdningen hos Latino Bar var, at det ikke skulle være for dyrt at drikke og spise ude. Derfor sparede de på personalet, og bestillingen skete i baren. Det sagde de i hvert fald selv. Men priserne var ikke lave her – nogle ville nok mene, tværtimod. Fiskeserveringerne gik fra 65 og opefter, mens kødserveringerne gik fra 65 kr. og op. Du skulle forvente fire til fem serveringer for at blive mæt. Deres “Blandet landhandel” med fem mindre serveringer kostede 315 kr..
LÆS OGSÅ: