Ghrelin Gourmet Restaurant set udefra

Husker du Ghrelin Modern Bistro?

Af Redaktionen,

 

Ghrelin var en ambitiøs gourmetrestaurant med central placering i Ship-bygningen på Dagmar Petersens Gade i Aarhus’ nye bydel på havnen, Aarhus Ø. Her arbejdede man med nærvær og godt værtskab samt udsøgt mad og vine på højt niveau. Navnet, Ghrelin, var ikke tilfældigt, men henviste til det hormon, kroppen udskiller, når man er sulten. Ghrelin havde en MICHELIN Plate for god madlavning, og gik i flere år efter at få en Michelinstjerne.

 

Jonas Langhoff var den bestemmende medejer bag Ghrelin og forsøgte sig med nye idéer for at holde liv i restauranten. Men det lykkedes ikke, og i maj 2025 måtte de lukke og slukke, da kassen var tom, og gæsterne udeblev.

 

Maden

Menuen tog udgangspunkt i det europæiske køkken med enkle kompositioner og de bedste råvarer. Madprofilen var ærlig og havde en enkelhed over sig. Om aftenen kunne man vælge en “Plus menu” med fem retter, en “Grand menu” med syv retter eller den store menu kaldet “The full experience, Menu Royal”. Køkkenet mestrede bl.a. visuelt flotte serveringer af hummer og “dyrbar” gris. Generelt forsøgte Ghrelin at skille sig ud, men ikke mere end der stadig var genkendelighed i maden. Man kunne også nyde caviar som appetizer.

Om lørdagen havde Ghrelin sammensat en frokostmenu med tre eller fem retter.

 

Atmosfæren hos Ghrelin

Ghrelin var kendetegnet ved en intim stemning i elegante lokaler med nordiske designermøbler og panoramavinduer. Det hele var gennemført i god stil. Der var plads til 30 gæster samt et selskabslokale med kapacitet til 20 gæster. Personalet optrådte imødekommende, roligt og rutineret. Smag og æstetik talte på hver eneste tallerken, og man kunne åbne en flaske champagne på korrekt vis – med en sabel. Bordene var dækket med hvide duge, og stemningen var behagelig. Aarhus Ø var i konstant vækst og bød løbende på flere oplevelser.

 

Vin og drikke

Hos Ghrelin var vinene særligt udvalgt, ofte fra vinmarker, som restauranten havde kendskab til. Vinkortet var under kontinuerlig forandring og omfattede vine fra hele verden. En vinmenu, der passede til hver af de tre menuer, var det oplagte valg. Kortet indeholdt nøje udvalgte franske og amerikanske vine samt champagne fra flere forskellige huse. Niveauet var højt. Stilen var klassisk kombineret med den innovative tilgang, som landets bedste restauranter mestrede. Saftmenuer var også en mulighed, hvis man var til det. Vinene var klassiske og nøje udvalgte.

 

Prisniveau

Restauranten lå i den pæne ende af prisskalaen. Plus Menu kostede 1.200 kr., mens den store Menu Royal stod til 3.500 kr. inkl. vinmenu. Kvalitet og niveau var højt, og et besøg kunne være en helaftensoplevelse. Det var klart at foretrække her. Flere gange til sidst lavede de konceptet og sænkede priserne på en del af maden. Men det hjalp ikke rigtigt på flere gæster.

 

Udskiftninger og uenigheder

I marts 2025 blev Kasper Cudi, der tidligere havde været køkkenchef på Frederikshøj, præsenteret som Ghrelins nye mand ved roret – flankeret af topkokken Bryan Francisco, der overtog rollen som innovationschef og samtidig blev en del af ejerkredsen.

 

Duoen erstattede Anders ‘Kuk’ Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, som indtil da havde været restaurantens ansigter udadtil. De forlod Ghrelin efter interne uoverensstemmelser med medejer Jonas Langhoff og den valgte retning for stedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ene restaurantlokale hos Ghrelin

 

Indgangen til Ghrelin

 

Endnu en snack hos Ghrelin

 

Krug og snacks hos Ghrelin i Aarhus

 

Champagner hos Ghrelin Gourmet Restaurant i Aarhus

 

Ghrelin Gourmet Restaurant set udefra

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye spisesteder, madanmeldelser og insidertips – tilmeld dig nyhedsbrevet

Efter tilmelding modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Husk at tjekke både din indbakke og spammappe. Spiseguiden Aarhus lover, ikke at sende spammails.