Af Pernille Søborg,

 

Indgangen til A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

A+ Siam Sushi på Aarhus Ø er en søsterrestaurant til det samme navn, men med beliggenheden i Frederiksgade. Sidste år ryddede A+ Siam Sushi bordet med anmeldelser og nomineringer. Hele tre stykker. To gange for bedste sushi i Aarhus og en gang vandt de Danmarks bedste sushi. På samme år, vel at mærke. Vi satte os for at undersøge hvorfor. Restauranten i Frederiksgade var fuld booket. Der var ingen ledige borde, så vi tog til deres nye restaurant på Aarhus Ø.

 

A+ Siam Sushi var de første i Aarhus som begyndte med konceptet ad libitum sushi. Det fik de stor succes med og har det stadigvæk. Mange har kopieret dem efterfølgende, men de holder solidt fast i førertrøjen på det felt. Det ses tydeligt på den kø, der ofte er til deres restauranter. 

 

Lidt soya i kanden hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Man kan ikke helt sammenligne sushi i Danmark med sushi i Japan. Det forsøger A+ Siam Sushi heller ikke på. Her serveres en version, hvor klassiske teknikker møder det gæsterne godt kan lide. De har godt nok asiatiske kokke, der er uddannede i asiatiske køkkener i køkkenet, men når man ser hen over menuen, er der flere stykker med fx chilimayo, som ikke ses i Japan. Det gør absolut intet. For maden smager ganske enkelt godt. 

 

Noget for alle 

Udvalget er stort og bærer præg af, at der skal være noget alle kan lide. Også dem, som ikke er vilde med fisk. Det var der ikke, da de startede med konceptet, men tiderne har nok gjort, at man gerne vil rumme alle gæsterne. 

 

66 forskellige sushi er der at vælge mellem. Herunder crunch rolls, hosomaki, nigiri, futomaki, uramaki og kaburimaki. Sidstnævnte var dem, vi prøvede flest af. Ganske enkelt fordi de skilte sig mest ud. 

 

Derudover var der de varme retter, hvor vi faldt over nogle nye retter såsom muslinger med rød karry, dampede dumplings med kylling samt Tom Tam Goong suppe efter familiens egen opskrift. 

 

Vores tre starters hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

Den første omgang kom på bordet. Det var de nye retter på menukortet. 

 

Muslinger

Friske muslinger med rød karry var oplagte her på havnen. Vi er på havnen, og der er udsigt til vandet. Muslingerne var store og møre. Den røde karry var perfekt doseret og ikke for spicy. En klar vinder. 

 

Muslinger hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Tom Yam Goong-suppe

Hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø skiller deres Tom Yam Goong-suppe sig særligt ud. Den serveres efter familiens egen opskrift og var med et par store tigerrejer. Suppen balancerede det søde og stærke og var med en smag af citrongræs og frisk lime. Retten var tro mod den thailandske oprindelse og havde spice særlig fra chilierne i suppen. 

 

Tom tam goong suppe efter familiens egen opskrift hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Dumplings og and

Dumplings skilte sig som sådan ikke ud, men smagte fint og havde en god tekstur.

 

Dumplings hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Til gengæld var den marinerede, stegte and i en klasse for sig. Skindet var sprødt og kødet smagfuldt og saftigt. Den havde jeg ikke set komme her. Men hold op, hvor var det godt. 

 

Stegt and hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

To gange sticks – en med mørt oksekød og en med grillet tigerrejer blev det også til. Det giver rigtig god mening at prøve nogle andre serveringer end sushi, selvom sushi er oplagt.

 

Grillede rejer hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Stegt oksekød på spyd hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø.

 

Risene fortæller alt

Næste omgang var sushi. Det er virkelig god sushi, de laver hos A+ Siam Sushi. Ris og sushi hænger unægtelig sammen. Alt for ofte er det risene, som fejler ved sushi – og ikke fisken. At tilberede ris er et større præcisionsarbejde, end man umiddelbart vil tro. Risene hos A+ Siam Sushi er tilberedt med præcision. De var kropstemperatur, som de også skal være, og havde den rette balance mellem eddike, sukker og salt. Konsistensen var fast uden at være klæg. Sushistykkerne var afmålte og ikke overpakket med ris (som alt for mange sushi-restauranter i provinsen ellers er kendte for). Det gav plads til skaldyr, fisk og grønt, så man både kunne se og smage, hvad man fik.

 

Mudrette stykker sushi hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Sushi

Deres signatur er nummer 56 A+ Style med tempura rejer, mango, agurk, toppet med flammegrillet laks. Den sad lige i skabet. 

Laks og tempura-rejer hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Deres helt nye nr. 65 hedder spicy and hot og er med tempura rejer, agurk, toppet med grillet tun, jalapeno og chilisauce. Den var spice uden at ødelægge smagen for det andet. Husk, at tempura består af skaldyr, fisk eller grøntsager, som er dyppet i en let dej lavet af rismel og derefter friturestegt, hvilket mætter meget. 

 

Et par fade med suahi hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Nr. 42 lime laks – her en limemarineret laks, avocado, agurk, mango. Flot, mundrette og enkle. Et par nigiri med tun blev det også til. 

 

De kan deres kram hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Nigiri med tun hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Nr. 61 Rainbow Deluxe med krebsehaler, agurk, rødløg og toppet med blandet fisk og avocado. Helt igennem velsmagende. 

 

Sushi med krabber hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Se hvor lidt risene fylder her: A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Hvad drikker man her?

Sake er oplagt, men det er endnu ikke blevet det helt store hit blandt os danskere. Men dermed ikke sagt, at der ikke er god sake hos A+ Siam Sushi, for det er der. Vi tog et glas af huset bobler, et par øl og kaffe til desserten.

 

Lidt bobler hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø.

 

Øl

De asiatiske øl passer fint til sushi. Det er ikke øl med stor smag. Vi prøvede to forskellige. En Singha Thai Beer fra Thailand, der har en forfriskende og let smag.

 

Singha lager hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Den anden øl var en Iki Yuzu fra japanske Iki Beer, der er brygget med friske Sencha-teblade og asiatisk yuzu frugt. Den var frisk i smagen og havde en snert af citrus fra yuzu.

 

Iki Beer med yuzu hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Desserten 

Nu er Crème brûlée godt nok fransk og har ikke så meget med Asien at gøre. Men trods det, så bestilte vi et par stykker og et par kopper kaffe. Vi spurgte, om de havde asiatiske desserter. Det havde de normalt, men de var i et menukort-skifte, så de nye var ikke kommet på endnu. Der var is, men vi valgte Crème brûlée, som var tilberedt efter bogen. 

 

Crème brûlée og kaffe hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

 

Betjeningen

Ejeren af A+ Siam Sushi er næsten altid til stede, og hendes tilstedeværelse smitter af på hele oplevelsen. Der var en ro og en naturlig imødekommenhed i værtskabet, som gjorde, at man følte sig set og velkommen fra det øjeblik, man trådte ind. Trods travlhed og fyldte borde var stemningen afslappet. Personalet har en særlig evne til at skynde sig langsomt – noget, der vidner om erfaring, overskud og oprigtig glæde over, at gæsterne har valgt netop deres sted.

 

Vores vurdering
  • Bedste value for money når vi taler om sushi i Aarhus. Så god sushi fås ganske enkelt ikke andre steder til den pris. 
  • Stort udvalg af sushi. De laver alt sushi friskt og først efter bestilling.
  • Risene var helt perfekte tilberedte. Omkring 35 grader, som de skal være. Risene i sushi er stærkt undervurderet, og vores ris her hos A+ Siam Sushi fortæller kun, at kokkene kan deres håndværk. Fisk og skaldyr ramte også den rigtige temperatur. 
  • Betjeningen kan deres kram. De sætter en ære i at være personlige og at hjælpe gæsterne. Det var godt gammeldags værtskab, vi oplevede her. Om det, at en af ejerne altid er til stede, gør forskellen, ved jeg ikke, men det er sjældent, vi oplever en så god og professionel betjening på en restaurant, hvor priserne er relativt lave.
  • Der kan til tider være svært at få bord, og man kan ikke regne med at droppe ind fra gaden, og få et bord. Det er altid forsøget værd, men det er en god idé at bestille bord på forhånd.
  • Sushien smagte af noget i sig selv. Soya, ingefær og wasabi var ikke nødvendigt, da der var god smag i hvert stykke. 
  • De holder fast i deres oprindelige koncept og vil skille sig ud fra andre i byen. Derfor kommer der af og til nye retter på menukortet.  

 

 

A+ Siam Sushi har en gang for alle gjort op med, at god sushi ikke skal være dyrt. Når gæsterne står i kø for at få bord, er der altid en grund. Grunden her er; at de ganske enkelt laver Aarhus´ bedste sushi til prisen. Længere er den ikke. 

 

Hvis vi taler om sushi til prisen i Aarhus, så er A+ Siam Sushi uden tvivl de bedste. Man får ikke bedre sushi til den pris. I vores vurdering er der dømt fuldt hus hos A+ Siam Sushi på Aarhus Ø. De præsterede langt mere, end vi forventede. 

Udsigten mod havnen fra A+ Siam Sushi på Aarhus Ø.

A+ Siam Sushi på Aarhus Ø set udefra

 

 


A+ Siam Sushi på Aarhus Ø

  Hvis man gerne vil have sushi på Aarhus Ø, er det umuligt at komme udenom A+ Siam Sushi. De laver helt forrygende god sushi og asiatisk mad til prisen. Kokkene er alle asiatiske og kan deres håndværk. A+ Siam Sushi på Aarhus Ø er en lille oase, som er et must try.   Maden Menukortet byder…
Senest opdateret: 05/05/2025 11:05