I den hippe Jægergårdsgade er der dukket et nyt fransk inspireret brasserie op. Nogle vil nok mene, at der er nok af den slags. Piaf er navnet på den nyankomne. Det leder tankerne hen på den legendariske sangerinde Edith Piaf. Men om der er nogen sammenhæng, blev jeg ikke klogere på til aftenens anmeldelse. 

Beliggenheden midt på Jægergårdsgade er perfekt. Udefra ser brasseriet ikke ud af meget. Den bordeauxrøde markise fanger øjet, men når du træder ind mærker du en uformel stemning, hvor der er højt til loftet, med rå murstensvægge, farverige billeder på væggene, brune lædersofaer langs væggene og caféborde med bloklys. Her er plads til alle og åbent til både frokost og aften. Klassisk fransk indretning er her ikke, nok mere aarhusiansk med twist – og lidt langt fra Paris. 

Kød på menuen

Vi havde bestilt bord. Det var nu ikke nødvendigt, og vi kunne frit vælge, hvor vi ville sidde. Der var ingen gæster da vi ankom. Hurtigt sad vi med menukortet i hænderne. Det er overskueligt. Der er få retter, og de er ikke den store videnskab. Om aftenen står der mest af alt kød på menuen. Franske klassikere er der altid at finde, og menukortet skifter jævnligt. 

 

Udsolgt allerede 17.45?

Bestillingen viste sig ikke at blive så let som velkomsten. Ribeye var udsolgt. Det undrede os, da klokken kun var 17.45, men fred være med det. Jeg snuppede en oksefilet i stedet. Så kom vi til vinene. Her stødte vi igen i problemer. Tre hvidvine og to rødvine har de på glas. De to første vine, vi havde udset os, havde de desværre ikke grundet corona. Knap så heldigt, da udvalget ikke var det store. Men fair nok, de skal jo lige i gang. Tjeneren var venlig og gjorde, hvad hun kunne, og vi fandt en løsning.   

Brød og hummus blev sammen med vinene og et værsgo´serveret.

Vi startede med forretten rimmet laks. Der var mange elementer på tallerkenen. Rogn, rygeost, dild, salat, pesto og overraskelsen rødbeder. Laksen var rød, da den havde ligget i rødbedesaft, så på den måde gav rødbederne mening, selvom de ikke gav noget smag. Laksen var mør og smeltede nærmest på tungen. 

Den anden forret var oksetatar med tørret æg og chillimayo samt jordskokkechips. Tataren var rørt med syltede agurker og pyntet på toppen med salat. En stor portion med et anderledes visuelt udtryk i form at små chilimayo-klatter. I grunden så det ikke særlig appetitlig ud. 

Generelt er det visuelle udtryk farverigt og overraskende. Hovedretten kylling a la indienne med pommes anna, grønt og cornichoncrème havde meget smag, og retten var veltilberedt. Kyllingen var rullet med grøntsager og bacon. Der var fint med bid i grøntsagerne. 

Også den sidste ret, som var oksefilet, pomme Anna, sauteret svampe og trøffelsky, var veltilberedt. Kødet var rødt og mørt. Der var god smag i retten, der dog var mere farverig end smuk anrettet. 

    Vurdering af middagen
    • God beliggenhed midt på Jægergårdsgade.
    • Venlig og imødekommende betjening, trods den manglende erfaring og var blank på vinene.
    • Præsentation af maden ved serveringen, var der ikke noget af. De satte tallerkenerne på bordet og sagde værsgo´. Men vi kunne da se, hvad der var på tallerkenen. 
    • Udsolgt af ribeye inden 17.45. Det holder altså ikke på et brasserie. Hvad der var gået galt vides ikke.
    • Afslappet og hyggelig stemning.
    • Alt for mange elementer på tallerkenen, der forstyrrede de ellers gode takter. Forvirrende anretninger, som ikke helt gav mening hos os.
    • Meget få vine på glas. Når så flere af vinene ikke er i restauranten, er udvalget yderst begrænset. Det holder på ingen måde, hvis man kalder sig brasserie. Her skal strammes op. 
    • Fair priser, trods alt. Prisen var 752 kr. for to personer inkl. 3 glas vin og en fadøl, hvilket må siges at være rimelig.  

     

    God plads til forbedring

    Piaf skal lige i gang. Der var opstartsvanskeligheder, men der er lyspunkter og muligheder. Særligt tilberedningen og smagen er værd at komme efter. 

     

    Tjeneren var uerfaren, men imødekommende, smilende og gjorde hvad hun kunne for, at vi fik en god oplevelse. En præsentation af maden, da den blev serveret, ville vi have sat pris på. På trods af manglende retter og vin endte vi med at få to retter hver med drikke til. 

     

    LÆS OGSÅ:

    Value for money: Her kan man stadigvæk få 3 retter for 299 kr.