Casa Mia i Risskov: Når maden på ingen måde ikke imponerer
Læs madanmeldelsen
Casa Mia i Risskov, ligger på Nordre Strandvej, og er den nyeste udvidelse til Casa Mia-familien, som allerede har en restaurant i Trøjborg. Casa Mia fokuserer både på takeaway og spisning i restauranten, selvom takeaway nok er det mest populære. Da vi besøgte restauranten, var der tre andre gæster i restauranten.
Menukortet
Casa Mias menukort er opdelt i forskellige sektioner. Der er klassiske pizzaer, pastaretter, et udvalg af forretter og selvfølgelig retter til børnene. Pizzaerne har et klassisk dansk præg, hvor fyldet og toppingen følger de velkendte smagskombinationer, som mange danskere foretrækker.
Traditionel italiensk stil med danske twists
De klassiske pizzaer er italiensk-inspirerede, og der er 11 forskellige varianter at vælge imellem. Forretterne tæller retter som Carpaccio, Bresaola, Insalata Caprese, Insalata Verde og Vitello Tonnato. Pastaretterne tæller 12 klassiske varianter, hvoraf mange er baseret på flødesauce. Det virker til at være en lokal favorit i området.
Priser og tilbud
Prisniveauet på pastaretterne ligger mellem 95 og 105 kr., mens de klassiske pizzaer også koster 105 kr. stykket. Der er også et tilbud med to retter for 199 kr., men det tilbud er ikke nødvendigvis altid en økonomisk fordel afhængigt af, hvad man vælger fra menukortet.
Pizza og pasta
Pizzaerne er angivet med bogstaver, og vi bestilte pizza “E” med salsiccia, champignon, basilikum og cherrytomater til 105 kr..
Vi valgte også en pastaret, Spaghetti Boscaiola, der indeholdt salsiccia, cherrytomater, fløde, hvidløg, chili og pecorino.
Salater og brød
To salater blev også bestilt:
Insalata Caprese, en tomatsalat med basilikum og mozzarella.
Insalata Verde med rucola, agurk, cherrytomater, oliven og pesto.
Som tilbehør fik vi hjemmebagt brød serveret som små italienske kuvertbrød – det var fint til salaten og pastaretten.
Betjening
Servicen blev den dag leveret af en yngre kvinde. Om hun var nyansat vides ikke, men hun begik en fejl ved at bringe to Insalata Verde i stedet for én af hver salat, som vi meget tydeligt havde bestilt. Hun undskyldte straks og fik rettet fejlen hurtigt, hvilket var positivt. Der gik nok fem – syv minutter inden vores Insalata Caprese kom på bordet.
Da vi skulle betale, fandt vi ud af, at man selv skulle gå op til disken for at afregne – noget, vi først opdagede efter noget ventetid. Tjeneren var ikke typen, som var særlig opmærksom. Hun kom kun ned til bordet og afleverede maden, og sagde ikke mange ord.
Vi drak en Anarkist New England IPA, en halv liter samt Pellegrino-vand.
Vores vurdering
- Pizzabunden var meget tynd og havde en flad, "flammekuchen"-agtigt bund. Kødet var fint, men ikke særlig krydret, og tomaterne var modne. Det var en okay pizza, men ikke noget særligt at skrive hjem om.
- Pastaretten skuffede os, desværre. Den var tung på fløde og smagte af meget lidt, selvom råvarerne burde have givet den mere dybde. Der var alt for meget pasta, få tomater og meget lidt kød. En ret, vi ikke har lyst til at bestille igen.
- Insalata Verde var en god salat med rucola, pesto og modne tomater, hvilket gjorde den til en langt bedre oplevelse. Dagens lyspunkt.
- Insalata Caprese var en klassisk tomatsalat med basilikum og mozzarella, men tomaterne var hårde og umodne (underligt på den her årstid). Noget skuffende på en italiensk restaurant. Mozzarellaen var fin, men at servere den iskold fra køleskabet trak ned.
- Generelt er maden på Casa Mia ikke noget særligt at skrive om. Det er en restaurant af den slags, man ikke husker.
- Hvis man er til "oldschool" danske pizzaer, så er Casa Mia i Risskov stedet. Prisniveauet er rimeligt, men der er ikke meget, der adskiller stedet fra andre lignende restauranter.
Det var en middel oplevelse den dag, vi var der og et sted, vi ikke har travlt med at vende tilbage til. Det undrer os, at en restaurant i Risskov ikke gør mere for at skille sig ud fra kollegerne, og gør sig mere umage med det de laver.