Af Jan L. Pedersen,

Falafel King en sommerdag

 

Det er der nok mange meninger om, og det ved vi faktisk ikke, da vi ikke har smagt dem alle. Men vi har i hvert fald ikke smagt bedre falafler i dette land end dem, som de laver hos Falafel King i Aarhus. Falafel King driver en restaurant i den gamle rutebilstation i Aarhus og har en madbod på Tørv – street food marked på Aarhus Ø. Man skal ikke være Einsteins lillebror for at regne ud, at det er falafler, det handler om med det navn, de har valgt. 

 

Sådan ser Falafel King ud indvendig

 

Første gang ejeren af Falafel King, Abu Cd Loubani, lavede pizza i Aarhus, var i 1993, og han har været den ukronede falafelkonge i Aarhus siden 1997. Han er et livsstykke af de store, taler flydende aarhusiansk og er altid en glad og bramfri mand af den type, man husker. 

 

Pitaen hos Falafen-manden

Vores pita med flanksteak kommer i hjemmelavet pitabrød med sprød rødkål, saltet agurk, tomat, rødløg, grøn salat og hjemmelavet yoghurt- og hvidløgsdressing. Kødet var mørt, meget mørt. Stykkerne var tynde, og der var nok kød i den. 

 

Der var friske krydderurter som persille og mynte. Fedt, de var friske. 

 

Pita hos Falafel King i Aarhus

Brødet var og er hjemmebagt. Det burde alle gøre. Hvedemel når det er bedst. Den smagte forrygende godt.

 

Hjemmebagt pitabrød hos Falafel King

Yoghurtdressingen laver de også selv. Det gjorde den sjove mand bag disken meget ud af at fortælle. Den er meget tilforladelig, og det er de friske krydderurter, som skal give smagen, ikke dressingen i sig selv. 

 

Chillisaucen er et must her, og den kan godt slå fra sig. Ikke voldsomt, men man kan smage den og doseres efter behov. Den er pikant på kanten af det stærke, men kan ikke undværes. 

 

Falafeltallerken

Som består af 6 falafelkugler, pommes, salat, tomater, saltede og syltede agurker, tahini og hummus. Her er det falaflerne, som løfter niveauet – sammen med den hjemmelavede tahini.

 

Falafel-talleriken hos Falafel King

Fritterne var og er, som man ser dem oftest. De gjorde ikke andet end at mætte, men fint sprøde var de. Der er meget mad for pengene her. 

 

 

Shawarma med lam

Lammekødet var sindssygt mørt. Det smagte af lam og grill. De saltede agurker tog kegler i rullen. Hold nu kaje, de var sprøde og smagte godt. 

 

Shawarma med lam

 

Shawarma med lam

Syltede majroer er der nok en del, som har en mening om, men deres moderate syre kunne noget her. De var farvet med rødbedesaft og meget mellemøstlig i deres udtryk. Man kommer sgu til at holde af majroer, og i grunden er det lidt tankevækkende, at man ikke ser dem oftere i Aarhus. Alt i alt en god shawarma, hvor kødet var i referenceklassen. 

 

Falafler som side dish hos Falafel King

Lidt falafler som side dish

 

Pænt højt tempo

Når man kan lave 36.000 ruller med falafel på 8 dage på Roskilde Festival, så kan man også sørge for, der ikke er meget ventetid hos Falafel King på Rutebilstationen i Aarhus. Der er ofte ret mange gæster og kunder i restauranten, men det mærker man ikke på ventetiden. Der er fart på, uden at der er glidende tacklinger i køkkenet. Der er mange stamkunder, velsagtens de fleste. De er rockerloyale, uanset hvad der sker med Falafel King. Man snakker med hinanden og føler sig hjemme ret hurtigt efter, man er trådt ind over dørtrinet. 

 

Falafel King og lidt gæster

Vores vurdering
 • Der var meget kød i pitaen - det ser vi som et plus.
 • Falaflerne er og bliver signaturen, der er i referenceklassen, og de bedste vi har smagt.
 • Hjemmelavet og friskbagt brød. Det burde være lovpligtigt med friskbagt brød.
 • Pivmørt kød og lammet var i verdensklasse.
 • Salaten på falafeltallerkenen kunne godt piftes lidt op. Lidt for old school, selvom den var frisk. 
 • Saltet og syltede agurker uden for hidsig en syre. Danke!
 • Friske krydderier over hele linjen. Det er i orden, og respekt for det. Krydderier er nu engang bedst, når de er friske. Længere er den ikke. 
 • Ejeren er i en kategori for sig. Han har store armbevægelser og er altid klar med en god fortælling om maden. Stoltheden over sine falafler lyser ud af ham.
 • Ingen parkeringspladser, men sådan er det i Aarhus C. 
 • Langt det meste er hjemmelavet, hvilket gør priserne endnu mere attraktive. 
 • Value for money

 

Falafel King laver efter vores konkrete vurdering de bedste falafler i Aarhus. De kan deres kram og er på flere måder unikke. Pita, shawarma mv. er også god mad, og klart en anbefaling værd. Men det er deres falafler, som løfter dem op over mængden og berettiger dem til at kalde sig for Falafel King. 

 

Falafel King i Aarhus C

 

LÆS FLERE ANMELDELSER:

Biks i Jægergårdsgade: De kaldte det mexicansk mad – men priserne var fair

 


Falafel King

  I hjørnebygningen ved rutebilstationen på Fredensgade ligger den lille og helt utrolig populære falafelbar, Falafel King. De har skabt falafler med smag og er flere gange blevet kåret som de bedste i Aarhus. Med stor erfaring sætter de en ære i, at falaflerne skal være frisklavede, saftige, lun…
Senest opdateret: 16/03/2024 10:03