Af Jan L. Pedersen,

Fischers Take Away i Aarhus

 

Fischers Take Away er navnet på det nye traktørsted i Ørnereden ved Aarhus. Med udsigt til Aarhus Bugt og Marselisborgskoven er placeringen i en klasse for sig. Det gamle traktørsted har i mange år kun fungeret som ishus med kaffe og lidt pølser. Men nu er der kommet en opgradering af maden. Tak for det! Åbningstiderne var før i tiden ukendte, og der var ikke mange kunder. Det er der øjensynligt i dag, og der er kommet styr på åbningstiderne. 

 

I dag er det kokken Stephanie Fischer, der driver stedet, og hun har en fortid som køkkenchef på Restaurant De 2 Have i Skagen, hvilket i den grad forpligter. 

 

Populært som aldrig før

Det er et oplagt mødested for alle aldersgrupper. Uanset om du er her med børnene, der skal have en is, gør ophold ved bænkene, eller det er en af de to fiskeretter, man går målrettet efter, så er Ørnereden en oplevelse. Det er ganske naturligt med fiskeretter hos Fischers, der ligger tæt ved vandet. 

 

Fischers Take Away - her bestiller man

 

To valgmuligheder, that’s it

Er man ikke til fisk, så er det ikke her, du skal spise, med mindre du går amok i deres is. Det er en fiskebar, og det er på mange måder befriende, at man er tro mod det, man laver.

 

 

Fischers stjerneskud 

Her fik vi en pankopaneret skærisingfilet, færøsk koldrøget laks, håndpillede rejer, hjemmerørt tomatiseret mayo, grillet surdejsbrød, citron, lime, citrusperler og sprød salat og ærteskud i rigelige mængder. 

Kasse med takeaway hos Fischers

 

En alvorlig god og sprød panering – ingen oliesmag og en tyk fisk. Fint med ristet surdejsbrød. Det løftede klart oplevelsen. God hjemmerørt mayo eller dressing. Perfekt til fisk og skaldyr.

 

Her er godt med grønt på det her stjerneskud

Laksen var tyk og mør. Smeltede på tungen. Skærisingen var tyk, saftig og ikke overpaneret. Her kunne man godt fornemme, køkkenchefen kommer fra Skagen. 

 

Stjerneskud ved Ørnereden

 

Fischers fish ‘n’ chips 

Pankopaneret skærisingfilet, sprøde fries, en hjemmerørt sauce tartare, citron, lime og persille. En klassisk engelsk arbejder-ret, som har fået lov at shine her med udsigt over Aarhusbugten. Fisken er det, man kalder en luksusudgave, og sjældent får man en så god, tyk og frisk fisk i en fish ‘n’ chips.

 

Anmeldelse af Fischers Take Away

Der var tale om en god hjemmelavet tartaresauce med afbalanceret syre af den slags, som smager af mere. At den var hjemmelavet, kan man let smage. Man får en lille bøtte med, men det var ikke helt nok til os, så vi købte en ekstra til 10 kr..

 

Fischers fish ‘n’ chips ved Ørnereden

Frisklavet fisk hos Fischers i Aarhus

 

Betjening

Unge og søde. De havde fuldstændig styr på bestillingen. De gav sig god tid til hver bestilling, og de virkede oprigtigt glade for, vi havde taget turen ud af byen. 

 

Her bestiller man hos Fischers

 

Vores vurdering
 • Kort ventetid
 • Frisk hjemmelavet mad, som smager godt.
 • Menukortet kræver ikke de store overvejelser. Der er kun to retter.
 • God value for money. Man får meget god og hjemmelavet mad for pengene.
 • Emballagen er ikke god. Flot ser den ud. Pappet er måske godt nok, men papiret bliver let opløst, og det smager ikke godt i et stjerneskud - det sandede vi i hvert fald. Øv!
 • Man skal ikke stå og vente på maden. Man får en bipper, så vi kunne gå rundt eller nappe en af de mange pladser.
 • Om det er et minus, at man sidder ude, afhænger af vejret. Den dag, vi var der, var det et af de store plusser. 
 • Måske skulle man overveje en ret til, som ikke er fisk, men kød. 
 • Bakken stjerneskuddet serveres i var for lille, når der skal spises med kniv og gaffel. 
 • Området er intet mindre end fantastisk. Udsigten til Aarhus Bugt lurer i baggrunden. Der er indtil flere bord-bænke-sæt i solen eller skyggen under de store træer eller det overdækkede område, hvor man kan slå sig ned.
 • Der er kun Tuborg og Tuborg Classic på dåser - det er for tamt til så god mad. Der var også vin derude, men den købte vi ikke, dog ryger vi på vinen næste gang. 

 

Fischers Take Away er et af de steder, som har været savnet i Aarhus. Nu er de her og har satset på at trække flere ud til Marselisborgskoven. Det giver respekt, og når man så laver så god hjemmelavet mad, så må vi bare håbe, der er flere, som bakker op, og snupper en tur til Ørnereden. De får en stor anbefaling med på vejen af os. 

 

Den store plads ved Ørnereden i Marselisborgskoven

Udsigten fejler ikke noget her ved Ørnereden i Aarhus

Der er også is hos Fischers

Fischers Take Away har også en isbar

 

LÆS FLERE ANMELDELSER:

Biks i Jægergårdsgade: De kaldte det mexicansk mad – men priserne var fair

 

 


Fischers Take Away

  Havet, der omkranser Danmark, indeholder de fineste spisefisk. Det udnytter Fischers Take Away, der ligger på Ørneredevej Højbjerg. Pladsen hedder blot Ørnereden i daglig tale og ligger midt i Marselisborgskovene. Hos Fischers Take Away er kvaliteten af råvarerne i fokus, og det betyder, at råv…
Senest opdateret: 18/10/2023 01:10