MIB Bageri: Den ene fastelavnsbolle var så tung, at vi røg i gulvet – og blev liggende
Læs madanmeldelsen
Fastelavnsboller har i de seneste år fået den vildeste renæssance. Sæsonen starter lige efter nytår og varer indtil maj. Lidt voldsomt vil nogle nok mene, mens andre klapper i hænderne. Hvordan en fastelavnsbolle skal smage, er der lige så mange meninger om, som der er træer i Marselisborgskoven. De fleste kender dem med fløde, og de gammeldags uden fløde.
Martin Ib fra MIB Bageri er en kendt mand. Han er gastro-iværksætter i Aarhus og er kendt for sit håndværk og kunsten at balancere mellem det klassiske og det moderne. Det ser vi også, når vi snakker fastelavnsboller. Udvalget er ikke stort. Tre forskellige at vælge imellem. To moderne med fløde og en af de gammeldags med creme i. That’s it!
Vi testede dem fra MIB Bageri på Langenæs, men os bekendt er det de samme i alle MIBs bagerier, da de laves på et centralt bageri. Nok om det. Bagerdamen var sød og venlig, og der var ingen kø, selvom vi kom kl. 14.30.
Lad os starte med de gammeldags
Klart dagens bedste fra Martin Ib. En sand klassiker og enkel som bare pokker. Her var en passende mængde remonce i midten, lidt chokolade, ingen syltetøj og chokoladeglasur med guldglimmer på toppen. Lige efter bogen. De havde en god fast struktur og var lette at spise.
Fastelavnsbolle med fløde og hindbær
Klart i den bedre ende af skalaen. En moderne udgave af fastelavnsbollen. Den var lige så høj, som den var bred – og større skal den ikke være, for det er en fastelavnsbolle i den tunge ende af skalaen.
Bløddejen er smørbar, men kardemommen tager over. Låget er fint lavet af marcipan, og fungerer fint til de mange hindbær, som gør at sødmen ikke overtager, og den får en friskhed over sig.
Den her er for tung
Fastelavnsbollen Sarah Bernhardt er med creme og solbær. Det lyder tiltalende, og den ser flot ud med marcipanlåget. Allerede ved første mundfuld fylder sødmen, og den kan være svær at komme igennem. End ikke solbærrene kan løfte den op. Den bliver simpelthen for voldsomt og kræver en stor kop kaffe til og en lur bagefter.
- Nu giver vi ikke stjerner her på kanalen, men hvis vi gjorde, var vi på 6 stjerner til den gammeldags fastelavnsbolle. Den smagte godt og der var intet negativt at sige om den. Stor ros herfra.
- Fastelavnsbollen med Sarah Bernhardt, creme og solbær er i vores øjne alt for tung, sød og kvalm, og hvis man skal have den, så find en at dele den med. Ud over det, så mener vi, tre forskellige fastelavnsboller er for lidt, hvis man vil være en seriøs spiller på fastelavnsbolle-markedet. Den tunge her ryger helt ned på 3 stjerner.
- Fastelavnsbollen med fløde og hindbær får 4 stjerner. Her var markant meget syltetøj og fløde i. Den smagte godt, og den køber vi gerne igen.
LÆS OGSÅ:
Madanmeldelse: Overset og cool Kitchen med forrygende god value for money
Den store bolleguide: Fastelavnsboller til alle i Aarhus
Lagkagehuset: Anstændige fastelavnsboller – med plads til forbedringer