Af Jan L. Pedersen,

Partizani Grill i Aarhus i septemberdag

 

Hvor er det befriende og fedt, når der åbner noget nyt i Aarhus, som har til formål ikke at efterligne andre. Det sker, men alt for sjældent. Partizani Grill ved åen i Aarhus er ikke helt ny, men de er sig selv, og ganske enkelt for cool til ikke at anbefale et besøg. Det er en Balkan-inspireret grill med ganske få retter. Men fortvivl ikke, deres mad smager forrygende godt.

 

Helstegt lam hos Partizani Grill

 

Er man til et glas slivovitz (blommebrændevin), så kan man også få det her. Det takkede vi dog nej til, men mon ikke det kunne gøre oplevelsen endnu mere autentisk. 

 

Ofte går der ikke mange timer, før Partizani må melde udsolgt af deres lam. Så man skal ikke hænge for meget i bremsen, hvis man en dag har sat snuden op efter grillet lam. 

 

Partizani Grillen bruger lokale danske råvarer og er mestre i at skabe en unik stemning. Tror måske ikke selv de er klar over det, men det er de.

 

 

Janjetina

Er på dansk grillet lam stegt over åben ild. Her er tale om et helt lam, som steges over en kulgrill. Det skal smages, og man kommer ikke uden om det – med mindre man er veganer. Kødet serveres med en formidabel kål, dressing og brød på siden. Kødet var mørt og og i den smagfulde kategori. 

Janjetina hos Partizani Grill

 

Sač

En traditionel bosnisk gryderet med kalv, kartofler, løg, gulerødder og pastinak. Kalvekødet er noget af det møreste kød, som vi har fået længe. Kartoflerne, som har ligget i den store gryde sammen med kødet, gjorde, at de havde trukket noget af saften. Det gav kartoflerne en helt forrygende god smag.

En omgang Sač

Sač af den bedste slags hos Partizani Grill

 

Pita (Burek) 

Som navnet antyder, består retten af brød med fyld, men ikke i den klassiske danske pita-forstand. Retten er for det første lavet på butterdej, og der kan vælges enten ost eller kartoffel som fyld. Vi nappede den med ost. Intet vildt over den, men en simpel side dish med butterdej og fyld. 

Pita (Burek) hos Partizani Grill i Aarhus

 

Vi delte den, hvilket var at foretrække. Ellers kan det godt blive til for meget brød. Den smagte med på en måde også lidt for kedeligt.

 

En øl hos Partizani Grill i Aarhus

 

Lokalt øl – fra Bosnien-Hercegovina

Vi bestilte 2 øl med det samme. Begge var oprindeligt fra Bosnien-Hercegovina. De blev serveret iskolde og lynhurtige, ligesom det skal være i det varme sommervejr. Senere drak vi flere og større øl.

Lidt mere øl hos Partizani Grill i Aarhus

 

 

Vores vurdering
  • KORT ventetid på maks. fem min. Fedt, når et spisested er så meget oppe i gear som her.
  • Hurtigt og effektivt personale. Cool med personlige spisesteder, hvor øjensynlig sætter en ære i at betjene deres gæster, frem at sætte håret eller tjekke deres mobilos. De er sjove og god for en frisk bemærkning.
  • Priserne var yderst fair, hverken for dyrt eller billigt. Vi følte, der var god value for money, og de lammetæver de fleste spisesteder ved åen med deres priser.
  • Lammekød er ikke supergodt for miljøet, selvom det smagte godt.
  • Ingen revolutionerende, underlige og ukendte smage. Det er ganske enkelt mad, som alle kan lide, med mindre man ikke spiser kød.
  • Hjemmebagt og frisk brød. Det tæller altid op, og der var nok af det. 
  • Vi besøgte stedet ved 19 tiden, her var meget af den hele lam solgt, så det skal ikke være en late night dinner man er på.  
  • Glad og imødekommende personale mødte os fra start til slut. De kan godt lide deres gæster her, og er på ingen måde anstrengende. De ved noget om maden og kulturen på Balkan. En af ejerne kommer vist fra Balkan.
  • Østeuropæisk musik på højtaleren, dette medvirker til den autentiske stemning, som ikke er mainstream ved åen i Aarhus. Om den er god, kan diskuteres, men nok ikke så længe. 
  • Der er tale klassisk balkan-mad, enkelt og smagfuldt.
  • Virkelig mørt kalv, der faldt fuldstændig fra hinanden. Det var ikke tørt og havde smag.
  • Lam og den gode syre fra kålene matchede hinanden godt 
  • De tager 35 kr pr. øl, hvilket er en sympatisk pris for øl ved åen i Aarhus. Ud over det, så er det også fedt det ikke der de sædvanlige fra Carlsberg eller Royal Unibrew. Personalet var hurtige til at tilbyde os en sjus på siden. Sådan! God stil.

 

Partizani Grill er for cool, og de fortjener alt den succes, de kan få. Ikke kun fordi deres mad ikke er mainstream og de går deres egne veje, men fordi maden smagte knaldhamrende godt. Ud over det, så er det mere end almindeligg fedt, der kommer noget til på den aarhusianske lokale madscene.

De er gang i den til sent hos Partizani Grill i Aarhus

Partizani Grill ved åen i Aarhus

 


Partizani Grill

  En bosnisk grill har fundet vej til Aarhus. Partizani Grill er navnet på det lille spisested, der ligger på Åboulevarden. Her kommer de fleste efter takeaway, men man kan også tage plads hos Partizani Grill og få lidt af stemningen med. Der er åbent torsdag til lørdag fra klokken 17, og dørene…
Senest opdateret: 22/09/2023 02:09