Af Jan L. Pedersen,

 

I Ryesgade eller på Strøget, om man vil, ligger Royal Shawarma. De er kendt langt ud over den aarhusianske bygrænse. Sidste år blev de kåret i Jyllands-Posten af den anerkendte madanmelder, Niels Lillelund, for at lave Danmarks bedste shawarma. 1. pladsen vandt Royal Shawarma foran nogle af de allerbedste shawarmabarer i København. Det er blot en af de mange priser, den lille shawarma-joint har vundet de seneste år.

 

Men nu handler den om pitaer. Pitaerne hos Royal Shawarma har aldrig været i højsædet, men det er de kommet i den seneste tid. Udover det, så havde vi læst, at der var kommet et par nye chilidressinger til, en syltet og mere syrlig kålblanding plus nye pitabrød. 

 

Anmeldelse af de 4 pitaer

Vi satte os for at teste deres pitaer. Dem alle. Okse, lam, kylling og falafel. Nogle dage har de også kalkunspyd, og det giver minder om den hedengangne Middelhavet Grill i Frederiks Allé.

 

Her sidder kunderne og spiser uden for Royal Shawarma Bar

 

Aarhus og pita hænger uløseligt sammen. Det sørgede Jacob Evar en gang for alle i tidernes morgen for. Men pita i Aarhus kan også være en blandet fornøjelse. Og der er langt mellem top og bund. Royal Shawarma er kendt for deres ruller, men da en pita indeholder stort set det samme som en shawarma, så kan det ikke gå helt galt. 

Her står der en del kunder og venter på mad hos Royal Shawarma Bar

 

Pita er oplagt street food og skal spises brandvarm

Pitabrødet er ikke hjemmebagt. Den har en god størrelse og en god tykkelse. Et godt fast pitabrød, som ikke revner. Pitaerne er ikke overfyldte her. Det gør en del. Opfattelsen på Spiseguiden Aarhus er, at kødet eller falaflerne spiller den vigtigste rolle i en pita. 

 

Her er fire forskellige pitaer hos Royal Shawarma Bar

Her er de fire pitaer vi bestilte

 

Kalkunpita hos Royal Shawarma Bar

Den sidste af de fire pitaer er den her kylling.

 

Lammekød i verdensklasse

I Aarhus er der kun ganske få, som har lammekød på spyd. I grunden lidt underligt, når vi ser, hvor mange steder i København, som fast har lam på menuen. Her er Aarhus bagefter. Royal Shawarma har fast rent lammekød på deres roterende spyd. Det sætter vi pris på. 

 

Pita med lam hos Royal Shawarma Bar

Kødet i vores pita var pivmørt og smagte af lam. Det løftede alt, og sammen med den syltede kål og dressingen var det lykken.

 

En forrygende god pita med lammekød hos Royal Shawarma Bar

Tænk, en så relativ enkelt omgang street food kan smage så godt. Kødet slog alt, hvad vi indtil nu har smagt af lam i Aarhus. Entusiaster af smagen af lammekød vil elske det her kød.

 

Pita med falafel hos Royal Shawarma Bar

Pitaen med hjemmelavet falafel tog også pænt med kegler. Her var det også falaflerne, som tog opmærksomheden. Der var i den grad smag i dem, og de var sprøde, bløde indeni og fyldt med krydderier.

 

En vegetarpita hos Royal Shawarma

Den friske persille var tydelig, da de var grønne indeni. De smagte af så meget, at vi droppede chilien i den. Falafler skal være hjemmelavede. Længere er den ikke.

 

Pita med kylling

Pita med kylling. Fint sprødt. I alle pitaer med kylling er der hummus i. De friske krydderurter kom virkelig til sin ret her. Da kødet er snag i smagen, kan det klart anbefales at bede om at få begge chilidressinger i. Den syltet kål er et must her.

 

Pita med kylling hos Royal Shawarma Bar I Århus

 

Ærligt talt: Kødet trækker stikket hjem

Det handler om kød hos Royal Shawarma – og tusind tak for det. Kødet skal skæres af spydet friskt. Det er et must. Det må på ingen måde ligge og koge i en metalbeholder eller en stegepande. Så bliver det hurtigt trist og tørt. Så opgaven er at finde et sted, der har tilstrækkelig omsætning til, at de hele tiden skærer frisk kød. Oksekødet er et hit her. En dyb umamismag, og fin sprød. Tyndt og friskskåret direkte i pitaen. Sådan skal det være. Marineringen er i en klasse for sig. 

 

Pita med flanksteak

Pita med oksekød – udskæringen er flanksteak. Et hit, hvis man er til meget kød, og kan lide set sprødt. Igen må vi bare konstaterer at kålen gør det fremragende. 

 

Vi ser det som et kvalitetsstempel at Royal Shawarma ikke bringer deres mad ud. Shawarma og pita skal ikke i stanniol og bringes ud. Den skal spises relativt hurtigt og frisk. Det indgyder kun til respekt. 

 

Vores vurdering
  • Det bedste kød på roterende spyd vi har smagt laver de hos Royal Shawarma. En nøgtern konstatering. Ingen over og ingen ved siden af.
  • Deres hjemmelavede chilisauce trækker i den grad op. Den stærke tog kegler hos os. Der er altid to forskellige og nogle gange også tre. Det samme med dressingen.
  • Utrolig venlig, effektiv og nærværende betjening.
  • Der er god syre i kålen. Den er syltet og ikke sød. Tak for det. Et godt bud er, at det er en blandning af spidskål og rødkål. Frisk og knasende sprød. Den spiller så fint sammen med kødet og dressingen.
  • Kødet er sprødt, velsmagende, velkrydret og mørt som smør. Kødet er doseret flot i forhold til grøntet i pitaen. Perfekt er det rette ord her.
  • Fast og varmt pitabrød og på ingen måde slattent.
  • Det er fastfood af en god kvalitet. Det koster mere. Set i det lys er her god value for money.
  • Det er fart over feltet. En pita tager vel en 3 - 6 minutter at lave.
  • Den hjemmelavede creme fraiche dressing smager af noget. Et gæt er, den er 18% og med frisk purløg i, gør den det godt. Helt igennem god og perfekt.  
  • Til tider er der ret lang kø hos Royal Shawarma. Det skal man lige have in mente - især omkring klokken frokosttid. 

 

Det bliver en af de store anbefalinger, vi kaster efter Royal Shawarma for deres pitaer. De var perfekt lavet. Hvis vi gav stjerner her på guiden, så var pitaerne til 6 stjerner – og ikke mindst på grund af kødet og de hjemmelavede falafler. Pitaen med lam var den bedste, vi kan mindes at have smagt. Den er klart en seriøs kandidat til Danmarksbedste. De andre er klart i den allerbedste liga.

 

 

Lidt flere billeder fra vores uanmeldte besøg hos Royal Shawarma

Hummus hos Royal Shawarma Bar

Borde og stole hos Royal Shawarma Bar

Fotografier hos Royal Shawarma Bar

Spisende gæster hos Royal Shawarma Bar i Aarhus

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Café Åland har knækket koden – et opgør med den klassiske brunch

 


Royal Shawarma Bar

  I Ryesgade ligger Royal Shawarma Bar. De har haft til huse på adressen siden 1999 og har om nogen formået at kaste glans over rullen. Deres krav til råvarerne er høje – og vi har aldrig oplevet sjusk, tværtimod. De laver alt selv fra bunden. Selv diverse valgfrie chili-olier eller dressinger er…
Senest opdateret: 24/03/2023 08:03