Af Jan L. Pedersen,

 

Her ser vi den store trækulsgrill hos den nu lukkede Sultan Palads

 

En af de restauranter i Aarhus, som godt kan virke en smule overset, er Sultan Palads. Måske fordi den ligger i den mere rolige ende af Jægergårdsgade. Eller fordi de ikke gør det store ud af at markedsføre sig. Uanset hvad, så var det en overraskende god oplevelse, da vi var forbi. Vi fandt et fremtidigt mellemøstlig stamsted i Sultan Palads. 

 

Mellemøstlig inspireret familierestaurant

Adressen hedder godt nok Frederiks Plads, men restauranten og den store terrasse ligger ud til Jægergårdsgade i nybyggede lokaler.

Sultan Palads set udefra på en sommerdag

Sultan Palads har fået nye ejere, og maden er på et helt andet og højere niveau, end den var før. Menukortet er fuldstændig lavet om, men den store trækulsgrill er stadigvæk omdrejningspunktet. Retterne er på hver sin måde autentisk, trods der er ingen dogmer rettet mod et enkelt land. 

 

Den store grill er omdrejningspunktet

Mad over åben ild kan noget, men der er ikke så mange i Aarhus, som anvender det. Kokkene hos Sultan Palads laver en meget stor del af maden på den utrolig store og flotte trækulsgrill. Ikke kun kødet, men også en stor del at grøntsagerne. 

Her ser vi bardisken hos den nu lukkede Sultan Palads i Aarhus

 

De 6 varianter af Sultans hjemmelavede dyppelser med brød til kan deles af op til tre personer eller flere. Den var ikke på menukortet den dag, men vi fik det anbefalet. Og hvilken anbefaling. Virkelig en god og varieret smagsoplevelse. 

6 varianter af Sultans hjemmelavede dyppelser med brød

Der var ikke sparet på noget. Et smukt syn med serveringer i separate skåle på et fad. Varianterne skilte sig ud fra hinanden i smag og udtryk. 

6 varianter af Sultans hjemmelavede dyppelser - som var et frisk pust

Sambusek 

3 variationer af hjemmelavet sprød rulle med oksekød, grøntsager og ost. De serveres med frisk salat og aioli. Rullerne var sprøde og indholdet saftigt og velsmagende. 

3 variationer af hjemmelavet sprød rulle med oksekød, grøntsager og ost

Jibne baladi 

Libanesisk feta serveret på rondel af store tomater, rødløg og agurker. Dertil olivenolie. En enkel, men fin servering 0g ren vegansk..

Jibne baladi hos Sultan Palads

Lammemørbrad marineret i timian og rosmarin blev serveret på et stort bræt med pommes og sauce samt lidt salat under kødet. Medium som standard. Spørg tjeneren, hvis andet ønskes. Kød var der meget af. Det var flot stegt. Rødt indeni og var mørt som smør. Grillen trådte tydeligt i kraft i smagen, hvilket sparkede lammekødet helt i top. Min kvindelige medspiser klarede den store portion med bravour. Det siger noget om retten. 

Lammemørbrad marineret i timian og rosmarin blev serveret på et stort bræt med pommes og sauce samt lidt salat under kødet

 

 

Sultans grill kom ind på et fad. Portionsstørrelsen fejlede bestemt ikke noget. Her var en kombination af urfa, kyllingeinderfilet og oksemørbrad. Dertil grillede grøntsager, rødkål og rødløg. Der var ikke sparet på kødet, og hvis du ikke elsker kød, så er det ikke den her ret, du skal bestille.

Her var en kombination af urfa, kyllingeinderfilet og oksemørbrad. Dertil grillede grøntsager, rødkål og rødløg.

Urfa, kyllingeinderfilet og oksemørbrad hos Sultan Palads

Desserterne

Havuc dilimi er en filodej med pistacie og is toppet med sukkersirup og chokoladesauce samt lidt friske bær. En pæn sød omgang dessert, som smagte godt, især sammen med kaffe. 

Havuc dilimi er en filodej med pistacie og is toppet med sukkersirup og chokoladesauce samt lidt friske bær

 

En mellemøstlig klassiker er halawet el jiben. En ostedessert med en ostedej fyldt med flødecreme og pistacie toppet med rosenvand og rosenbladsmarmelade. Osten var mild, og ikke sød. Helt igennem en velsmagende og god halawet el jiben.

Halawet el jiben hos Sultan Palads

Vores vurdering

Vores vurdering
  • Kødet er høj klasse her. Det er ganske enkelt perfekt grillet. Mørt og rød/rosa indeni. Kæmpe ros for deres perfektion her. 
  • Lammemørbraden var i referenceklassen, og noget af de bedste vi har smagt i Aarhus. 
  • Maden har en enkelhed over sig. Man bliver ikke væltet med tilbehør. Der er tænkt over tingene.
  • Store portioner. Der er rigtig god value for money.
  • Flotte visuelle retter over hele linjen. De er indbydende. 
  • Måske for lidt peber i pebersaucen. Dog er det en smagssag.
  • Værtskab var i den bedre ende af skalaen. Faktisk var det længe siden, vi havde oplevet så god og opmærksom en tjener. Han havde en viden om mad og drikke, var nede på jorden og satte en oprigtig ære i, at vi gæster havde det godt. 
  • God akustik - man kunne ikke høre, hvad de talte om ved nabobordet.
  • God plads ved og omkring bordene.
  • Begrænset udvalg af drikkevarer - og man skal være opmærksom på, at der ikke serveres alkohol. 
  • Nu er bygningen ny, og restauranten er bygget fra bunden. Det gør, at udsugningen er eminent. Ingen mados og røg fra grillen. Kasketten af for det.
  • Fint, man let kan scanne menukortet, så man slipper for fedtede menukort. Det fungerede fint. 
  • Vådservietter mellem retterne og spritspray. Meget corona-venligt!

 

Atmosfæren

Hyggeligt og helt nede på jorden. Man skal ikke forholde sig til noget. Det er som om, tiden står stille. De store vinduer skaber et godt lys i restauranten.

Indretningen hos Sultan Palads i Aarhus

Køkkenet er åbent, og der er udsyn til den store trækulsgrill samt kokkenes arbejde.

Her ser vi udvalget af mad i en køledisk hos Sultan Palads

Man sidder godt i den bløde sofaer hos Sultan Palads

Udenfor er der plads til 48 gæster på det grønne kunstgræs afskærmet af grønne planter. Der er gjort noget ud af omgivelserne, så gæsterne føler sig godt tilpas. 

Her er udeservering foran sultan Palads

 

Alt i alt er det en af vores bedste anbefalinger, vi må af med. Sultan Palads er en oase, som leverer rigtig god og enkel mad til prisen. De er usnobbede, og vi postulerer, at det er mad, som alle kan lide. Når vi taler mad tilberedt over åben ild eller grill, er Sultan Palads blandt de absolut bedste i Aarhus. Det samme, når vi taler mellemøstlige restauranter.

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse af Punjab: Hold op, hvor gik det langsomt den aften