Sol over Bar Hygs

Husker du Bar Hygs på Aarhus Ø?

 

Bar Hygs var navnet på baren hos Tørv på Hveensgade. Food trucks stod side om side i det mere eller mindte hyggelige streetfood-område. Der var god variation, når det kom til, hvad man kunne spise. Men når det kom til drikkevarer, var der ikke det store udvalg hos boderne. Her skulle man finde hen til baren Bar Hygs, som var at finde inde i det store telt. Der var åbent torsdag til søndag fra kl. 15 eller 16 til ved 21 tiden. Bar Hygs lukkede i efteråret 2023.

 

Øllene

På fad var der Grøn Tuborg, Tuborg Classic, Blanc, Stonewall Inn IPA. Det kunne dog variere. På fad var også Somersby og drinks som Passion Attraction. Var man mere til vin, var der altid en flaske rødvin eller hvidvin at finde hos Bar Hygs. Der var også et godt udvalg af øl på dåse og flaske fra Skanderborg Bryghus samt rebæl cocktails. Sodavand og vand var der selvfølgelig også.

 

Maden

Der var ni boder at vælge mad fra, så der var noget for enhver smag. Her var bl.a. burger, pita, pizza, crepe, sandwich, pasta og burritos. Kvaliteten af maden var yderst svingende, men et par af boderne lavede god mad. Resten lavede ligegyldigt mad.

 

Atmosfæren

I sommerperioden var der godt gang i teltet hos Bar Hygs. Man sad ved langborde og kom hinanden ved. Snakken gik tværs over bordene, og der blev sunget højt. Af og til var der også folk på dansegulvet. Jorden var med flis, og der var ophængt lyskæder. Stemningen var god og helt nede på jorden. Her var plads til alle. I weekenden og ved aftenstid var der feststemning. Hvis vejret var godt, rykkede livemusikken og festen af og til udenfor. Betjeningen var okay imødekommende og i godt humør. Dog var de helt utrolige langsomme til deres arbejde, og ventetiden var ofte alt for lang. Der var stor udskiftning på Tørv, da det var svært at få det til at løbe rundt for boderne.

 

Eventkalender

Af og til var der arrangementer i teltet. Det kunne være åbningsfesten med 100 gratis fadøl, livemusik med forskellige musikere, beerpong, karaoke, open mic, sport på storskærm eller fællessang fra højskolesangbogen. Dog blev det aldrig til særlig mange events inden baren lukkede og slukkede.

 

Det var også muligt at holde privat fest i teltet hos Bar Hygs, men det skete os bekendte yderst sjældent. Teltet stod for det meste tomt indtil den blæste væk i en storm.

 

Teltet hos Bar Hygs

 

Prisniveau

Det var fair priser hos Bar Hygs. En Carlsberg fadøl kostede 40 kr., et glas vin 50 kr., og drinks som gin og tonic stod til 60 kr. Man kunne spare lidt ved at købe en planke med 5 fadøl, der kostede 160 kr.. Det var klart specialøllene som trak op, og de kostede lidt mere, men ikke voldsom meget mere.