Bridgewalking

Bridgewalking i Danmark

 

Fra Sydney til Sydjylland, bridgewalking tilbyder en unik og spektakulær måde at opleve broer og deres omgivelser på. Mens konceptet synes både bæredygtigt og spændende, tilbydes denne højtflyvende oplevelse kun på fire udvalgte steder på kloden. Tre af dem findes i eventyrlandene New Zealand og Australien, med byer som Auckland, Brisbane og den ikoniske Sydney, hjemsted for den berømte Harbour Bridge, der er kendt for sine storslåede nytårsfyrværkerier. Den fjerde placering er dog overraskende nok ikke i USA eller Canada, men derimod i Europa, nærmere bestemt i Danmark, i det smukke Sydjylland, ved Middelfart og Lillebælt.

 

Der er muligt flere steder

Den næsten 90 år gamle gitterbro over Lillebælt, bygget mellem 1925 og 1935, strækker sig over 1178 meter og er 20,5 meter bred. Med over 2 millioner nitter har denne bro forbundet Jylland og Fyn for både tog- og biltrafik i årtier. Selvom biltrafikken nu primært bevæger sig over den nyere Lillebæltsbro, er det stadig togpassagererne, der nyder turen og udsigten fra “Den Gamle Lillebæltsbro”.

 

Men for dem, der ønsker en endnu mere fantastisk udsigt og en uforglemmelig oplevelse, er der mulighed for at prøve bridgewalking over Lillebælt. Med en lokal guide og sikkerhedsinstruktioner kan modige deltagere vove sig op i over 60 meters højde over vandoverfladen og vandre 2,5 km langs broen. Fra dette højdepunkt kan man nyde en enestående udsigt over landskabet og vandet, med mulighed for at spotte marsvin eller sæler på klare dage.

 

Det kræver godt form

Bridgewalking er dog ikke for svage hjerter, da det kræver en god fysisk form og en stærk vilje til at overvinde højdeskræk. Mobiltelefoner og kameraer er ikke tilladt af sikkerhedsmæssige årsager, og alkoholpromillen forventes at være nøjagtigt 0,00 for alle deltagere. For dem, der klarer udfordringen, kan fejringen begynde med en tur til Vejle, hvor de hyggelige værtshuse og barer står klar til at byde velkommen med skål og røverhistorier. Dette er den perfekte måde at afrunde en veloverstået tur og skabe minder for livet.

 

LÆS OGSÅ:

Guiden til Moules frites