Retter i Chefit

Nyt startup bruger kunstig intelligens til at skabe tusindvis af gratis opskrifter

 

 

Frederik Olesen og Christian Hartvig, de to unge iværksættere bag den populære ønskeliste-app Cupio, der automatisk finder de bedste priser på over 2,6 millioner produkter fra mere end 1.600 brands og butikker som Nike, Sephora og Samsung, og som på kort tid har fået mere end 10.000 downloads, lancerer nu deres seneste projekt: Chefit, et nyt digitalt madunivers. Deres mission? At ændre måden, du tænker på madlavning.

 

Frederik Olesen og Christian Hartvig

Frederik Olesen og Christian Hartvig

 

Madlavning skal være sjovt og ikke en pligt

“Vi tror på, at madlavning skal være sjovt og ikke bare endnu en ting på din to-do-liste. Når du nyder at lave mad, har du også tendens til at lave sundere, mere velsmagende og ikke mindst mere varierede måltider – som vi mener er helt centralt for et godt liv, fortæller Frederik Olesen. Christian Hartvig tilføjer: “Madlavning handler i virkeligheden ikke kun om at lave mad; det handler om at tage vare på os selv og dem, der står os nært. “Grundlæggende handler det om at skabe næring til både vores krop og sjæl”. Til at føre deres vision ud i livet benytter Frederik og Christian sig af avanceret kunstig intelligens.

 

En personlig køkkenassistent bygget på kunstig intelligens

Frederik og Christian har allerede lanceret Chefit som en reklamefri website med tusindvis af gratis opskrifter, appetitlige billeder og professionelle tips og tricks, skabt af avanceret kunstig intelligens. Snart følger deres app, der udover at tilbyde det samme som hjemmesiden, også kommer til at tilbyde personlige måltidsplaner baseret på individuelle diæter, allergier og personlige præferencer – alt sammen koblet op mod automatisk genererede indkøbslister baseret på ens måltidsplaner, så man aldrig mere skal bekymre sig om, man nu har husket det hele, når man står i supermarkedet.

 

Chefit app

 

Designet med fokus på hverdagskokke er Chefits mål at blive en personlig køkkenassistent, der ved hjælp af kunstig intelligens forenkler og gør madlavning sjovere for både travle forældre, singler og madentusiaster. “Vores mål er at få flere til at nyde sunde og lækre måltider,” forklarer Frederik Olesen. “Chefit handler ikke om hverken strenge diæter eller ambitiøse fitnessmål; det handler om balance og om at nyde en sund, velsmagende og varieret kost uden alt besværet.”

 

Mindsker madspild, en opskrift ad gangen

Ud over at forbedre din oplevelse i køkkenet, tager Chefit fat i et globalt voksende problem omkring madspild. Studier viser, at op mod 40% af al mad, der købes af amerikanske husholdninger, går til spilde (kilde: USDA). Ved at tilbyde skræddersyede måltidsplaner og auto-genererede indkøbslister sørger den kommende Chefit-app for, at brugerne kun køber de nødvendige ingredienser, hvilket kraftigt reducerer mængden af madspild – til glæde for både pengepung og miljøet.

 

“At skære ned på dit madspild er ikke kun godt for miljøet; det giver også rigtig god mening rent økonomisk,” påpeger Christian Hartvig. “Ved at undgå unødvendige køb, kommer vores brugere hurtigt til at spare hundredvis, hvis ikke ligefrem tusindvis af kroner om året. Det er en win-win situation”, afslutter Christian Hartvig.

 

Læs mere om, hvordan kunstig intelligens kan være med til at forbedre din madoplevelse, på www.chefit.app