Chido Mexican Grill lukkede alle deres spisesteder i 2020

Husker du Chido Mexican Grill i Aarhus?

 

Engang var Mejlgade i Aarhus hjemsted for Chido Mexican Grill, en lille ny spiller på byens madscene. Mejlgade, kendt for sin utrættelige strøm af cyklister, som troede de ejede hele gaden. Men Mejlgade gav Chido Mexican Grill en enestående placering i Latinerkvarteret. Fra sin begyndelse i 2015 til den triste lukning i januar 2020, repræsenterede Chido et sted, hvor man kunne opleve et glimt af ægte mexicansk mad i hjertet af Danmark. Ud over Aarhus havde Chido Mexican Grill også en afdeling i Aalborg, som også lukkede sammen med de to aarhusianske spisesteder.

 

Fokus var takeaway

Lokalet var enkelt indrettet, med primært fokus på takeaway. Dog havde den lille restaurant også 14 siddepladser, som ofte blev besat af dem, der ønskede at dvæle lidt længere tid over maden. Gæsterne bestilte og fik deres mad ved en åben disk, hvilket gav en øjeblikkelig følelse af friskhed og gennemsigtighed i tilberedningen af maden. Ofte foregik den i sneglefart, men hvis man havde god tid, var det ikke noget problem. En anden vigtig ting er, at mexicansk mad smager bedst når den er varm. Så hvis man ikke boede meget tæt på en af de to Chido spisesteder i Aarhus, så deres mad noget slap når man kom hjem. Den var i hvert fald ikke egnet til en tur til Risskov i en rygsæk på et cykelbud.

 

En vulgær mexicaner hos Chido Mexican Grill

 

Det smagte lidt af Mexico

Smagen var ifølge ejerne centralt i Chidos koncept. Salsaen var deres signatur, hjemmelavet og tilgængelig i forskellige varianter, fra mild til meget stærk. Koriander, den delte krydderurt, var altid en mulighed snarere end en forudsætning, idet personalet omhyggeligt spurgte hver gæst, om de ønskede det som en del af deres ret, eller hellere ville springe over.

 

En mexicansk rule hos Chido Mexican Grill

 

Udvalget var stort, og nok også for stort

Quesadillaerne var små stjerner på menuen. Andre populære retter var “Holy Guacamole” med kylling og de såkaldte bowls. Blandt dem var “Fitness Bowl” særligt populær, en voldsom kombination af kylling, ris, bønner, fajita-grøntsager, og et væld af andre lækkerier. 

 

Vores takeaway hos Chido Mexican Grill

 

Selvom Chido havde en del fordele, var der også udfordringer, der til sidst ledte til restaurantens undergang. Over tid begyndte kundestrømmen at aftage. Det var også klart, at personalet nogle gange manglede engagement i deres arbejde, hvilket gav gæsterne en følelse af at være til besvær frem for et plus for biksen. De var ofte sløve og man skulle vente længe på sin mad, selvom man havde aftale et tidspunkt for afhentning. Det gjorde kunderne skred og vendte ikke tilbage. Udover det begyndte kvaliteten af råvarerne at gå nedad, hvilket ikke var med til at få flere kunder i butikken.

 

Ingen øl indendøre

Alkoholpolitikken var en anden udfordring. Selvom Chido Mexican Grill solgte øl, var det kun tilladt at tage dem med som take away, hvilket betød, at man gik glip af den fulde oplevelse, hvis man spiste sin mad hos dem. Dog kunne man nyde en eksotisk Jarritos-læskedrik, som var unik for Chido og tilbød en smagsoplevelse, der ikke var så mange andre steder i Aarhus.

 

Disken hos Chido Mexican Grill i Mejlgade

 

Intentionen var god

Alt i alt var Chido Mexican Grill et ambitiøst projekt, der forsøgte at fusionere mexicanske smagsoplevelser med de danske smagsløg. Det var ikke en helt så nem opgave. Selvom Chido måtte bukke under for forskellige udfordringer, fra skiftende kundetilstrømning til svingende kvalitet i betjeningen, vil det blive husket som et sted, der bidrog til Aarhus’ mangfoldighed på madscenen. Det var et sted man skulle besøge, i hvert fald mindst en gang. Set i bagklogskabens klare lys, var deres mad ikke spændende nok, og portionerne var nogle gange så store at de nærmest var vulgære. De var heller ikke skarpe nok på smagen, og der var ikke nok struktur på det de lavede. Desværre må man sige.

 

Chido Mexican Grill i Mejlgade en vinteraften

 

Menutavlen hos Chido Mexican Grill

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Mackie’s Pizza & Cantina i Aarhus?

Husker du Chimi i baggården i Mejlgade?