Café Dalle Valle i Bruuns Galleri i Aarhus

Husker du Café Dalle Valle i Bruuns Galleri?

 

Café Dalle Valle så dagens lys i København tilbage i 2007. I årene derefter spredte konceptet sig med åbningen af yderligere 14 caféer rundt omkring i Danmark. Men en stor del af dem lukkede igen efter en konkurs. En af dem blev et populært spot i Bruuns Galleri i Aarhus. Desværre måtte Dalle Valle lukke deres café og restaurant ned i august 2023, efter at den gik konkurs. Dengang var deres hovedfokus på at levere en god service og relativ god mad til fornuftige priser. Caféen var kendt for at byde alle velkommen, men det var særligt børnefamilier, der ofte blev set på Dalle Valle.

 

Maden

De fleste kunne finde noget, de kunne lide på menuen hos Dalle Valle. Uanset om man var sulten efter brunch, salat, sandwich, burger, pasta, bøf eller kaffe og kage, havde de noget at tilbyde. Menuen var ikke prangende eller eksklusiv, men mere almindelig, uden alt for mange udfordringer til smagssanserne.

 

Buffeten var en favorit

Både brunch- og frokostbuffeten og aftenbuffeten var populære valg. Hvorfor de var det kan man kun gætte på. Brunch- og frokostbuffeten bød på alt, hvad man kunne forvente af et godt brunch- og frokostbord. Til aftenbuffeten var der minimum 25 varme retter og et væld af kolde anretninger at vælge imellem. Og man kunne naturligvis spise så meget, man havde lyst til, hvilket størstedelen af gæsterne også gjorde.

 

Indretningen hos Dalle Valle

 

A la carte

På den faste menu kunne man finde lækre retter som grillet oksefilet, oksemørbrad og laks. Udvalget af burgere var også imponerende med valgmuligheder som en klassisk burger, deres signaturburger og en spicy cheese burger. Der var også klassiske pastaretter som bolognese, carbonara og lasagne samt lettere retter som nachos, wrap, salater og suppe.

 

Grønne valgmuligheder

Dalle Valle havde også tænkt på de vegetariske og veganske gæster og tilbød retter som Green burger eller vegan wrap med falafel, avocado, hummus, blandet grønt og ferskenrelish.

 

Drikkevarer

Der var ikke mangel på drikkevarer hos Dalle Valle. Deres udvalg omfattede alt fra vin, øl, drinks og cocktails til klassiske sodavand og smoothies. Og selvfølgelig var der også et udvalg af varme drikke som forskellige kaffetyper.

 

Udeservering hos Dalle Valle

 

Stemningen

Café Dalle Valle havde en moderne indretning og en afslappet atmosfære. Den rummelige café var indrettet med hyggelige caféborde og grønne planter, der skabte en lys og indbydende stemning. Betjeningen var altid venlig og imødekommende, og der var altid et smil på læben.

 

Café Dalle Valle ses en eftermiddag i sommeren 2021

 

Prisniveau

Priserne afspejlede kvaliteten på maden og servicen. Brunch- og frokostbuffeten kunne nydes for 79 kr., mens aftenbuffeten kostede 119 kr. Salaterne startede ved 109 kr., og burgerne var prissat fra 119 kr. Dalle Valle havde desuden ofte forskellige tilbud kørende, som f.eks. gratis børnemenuer i sommerperioden eller halv pris ved brug af deres app. Fra lørdag til tirsdag mellem kl. 16 og 22 var der halv pris på a la carte-menuen inklusive desserter, dog ikke på buffeten. Ikke meget af maden var hjemmelavet og råvarerne var ikke de bedste, hvilket nok var grunden til de kunne holde de lave priser.