Dollarsedler

Disse ting skal du vide om et privatlån

 

Dette indhold er sponsoreret.

 

Et privatlån er, hvad man også kalder for, et helt normalt lån. Det kan være, at du står i en situation, hvor du har brug for nogle ekstra penge, og at du derfor er ved at undersøge dine muligheder for at tage et privat lån. Det er vigtigt, at du orienterer dig grundigt, inden du gør det. Det er det fordi, at der er mange forskellige udbydere, renter, osv. Det kan godt virke lidt som en jungle, når du skal til at finde hoved og hale i det hele. Derfor er der her en lille oversigt over ting, som du bør vide eller tage stilling til, hvis du går med tanken om at tage et lån.

 

Dette er et privatlån

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad et privatlån helt præcist er, vil det bliver forklaret lidt mere nøjagtigt her. Alfa og omega er, at det er et lån som bliver taget af private – altså ikke virksomheder, og det får den betydning, at der er nogle andre betingelser, når man skal tage denne type af lån. Hvis du overvejer at tage et privatlån er det særligt vigtigt, at du forholder dig til løbetiden, renter, ekstra omkostninger, krav til dig, osv. 

Det er både muligt at tage et lån i banken og online. Derfor vil vi tage dig gennem processerne ved de to forskellige steder.

 

Lån i banken

Hvis du vil tage et lån i banken, er processen højst sandsynligt længere, end hvis du tager det online. Du skal til at møde, du skal sende dokumenter ind, og der kan være lang behandling. Selvom processen er længere, så er fordelen ved denne type af lån, at du oftest kan blive tilbudt en lavere rente.

 

Lån online

Her er processen oftest kortere, end hvis det skal ske gennem banken. Det hele foregår ved hjælp af NemID, og du kan derfor gøre det hele hjemmefra. Processen indebærer, at du udfylder en ansøgningsformular, bruger dit NemID, og så er der en kort behandlingstid. Du har altså svaret hurtigere end i banken, men du risikerer en højere rente. 

 

Forhåbentlig er du blevet en lille smule klogere på, hvilke muligheder der er i forhold til at tage et lån. Det er vigtigt, at du tænker dig grundet om, inden du tager nogle beslutninger. I sidste ende er det dog vigtigt, at du gør det, som du føler er rigtigt for dig. Der er altså for og imod de to steder at optage et lån – find derfor ud af hvad som passer bedst til dig.