Diverso i Frederiks Allé set udefra gaden af

Husker du Diverso i Frederiks Allé?

 

 

På hjørnet i krydset, der forbinder Frederiks Allé og Jægergårdsgade, havde en lille sandwichbar set dagens lys. Diverso var navnet. Her kunne man komme forbi efter lidt mad og drikke morgen, middag og aften. Diverso lukkede i foråret 2024, da der ganske enkelt var for få kunder. Lidt synd, for der var gode takter at spore i den lille café og sandwichbar.

 

Maden hos Diverso

Menukortet var til at overskue. Der var sandwiches, salater, snacks, smoothiebowls, frugtsalater, juicer og kaffe. Det passede fint ind i konceptet.

 

En sandwich med marineret okse og parmasanost hos Diverso i Frederiks Allé

 

Sandwich

Hos Diverso var der 10 forskellige sandwiches at vælge mellem. Her var klassikeren med æg og rejer eller kylling og kalkunbacon. Dog var det kalkunbacon, de havde her. Af mere specielle kunne nævnes sandwich med landskinke, emmentalerost og Dijon eller carpaccio, rucola og parmesan, ligesom der var tun og æg samt kalkun og avocado. Alle sandwiches kom med frisk salat, revet gulerod, tomat og valgfrie dressinger.

 

Menutavlen hos Diverso i Frederiks Allé

 

Man kunne vælge mellem tre slags brød. Der var lyst rustica, grov fuldkorn, og skulle der mere til, var der et extra large økobrød, hvilket kostede 10 kr. mere. Brødet var ikke friskbagt, men af den slags som kom fra de større brødproducenter. Vegetarerne var der også tænkt på. Her var fyld som falafel, hummus eller mozzarella.

 

Byg-selv-salatbar og morgenmad

Udvalget til salat var 16 slags grønt/tilbehør og fire slags kød/protein samt fem dressinger. Morgenmaden bestod udelukkende af smoothiebowl med fx æbler, blåbær, dadler, jordbær og hasselnødder, der var drysset med Diverso müsli. Fristede frugtsalaten, bestod den af forskellige frugter, honning, flødeskum, Diverso fløde, Nutella og nødder.

 

Salatdisken hos Diverso i Frederiks Allé

 

Drikkevarer

En af de friskpressede juicer var et must, når man var forbi Diverso Sandwich. Også kaffe i både varme og kolde udgaver var en mulighed samt sodavand og vand.

 

Atmosfæren

Der var en behagelig stemning hos Diverso Sandwich. Her var pænt og rent og med plads til omkring 8 siddende gæster indenfor. De store vinduer ud mod Frederiks Allé sørgede for et godt lys, og disken strålede med farverigt grønt. Udenfor var der et par pladser lige ud til det befærdede lyskryds. Betjeningen var ung og venlig.

 

Indretning hos Diverso i Frederiks Allé

 

Prisniveau

54 kr. for en sandwich var til at have med at gøre. Det skulle dog siges, at der ikke var kræset ret meget om det hjemmelavede her, men de var frisklavede og smagte ganske fint. Råvarerne var ikke de bedste, men de gjorde at priserne var pænt lave. Smoothiebowl kostede 45 kr., og byg-selv-salaten kom i tre størrelser til priser af 29, 39 og 59 kr. Det var fair priser, set i lyset af at vi var i Danmarks næststørste by. Kaffen var rigtig billig. Her kunne man få en kop kaffe for 15 kroner.

 

Espressomaskinen hos Diverso i Frederiks Allé

 

Diverso set ude fra gaden af

 

Udsigten ud til Frederiks Allé fra Diverso

 

Lidt frisk grønt hos Diverso i Frederiks Allé

 

Kageskabet hos Diverso i Frederiks Allé

 

Sandwichbaren Diverso set fra Ewaldsgade

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Café Skytten på Tørv?