Fratelli Pizzeria i Viby

Husker du, hvornår Fratelli Pizzeria i Viby lukkede?

 

Fratelli Pizzeria lå i sin tid i Viby. De drev dengang også to andre restauranter. En på Trøjborg og en i Vestergade. Den på Trøjborg er åben endnu, mens den i Vestergade er lukket. Fratelli Pizzeria i Viby lukkede i april 2022.

 

De gjorde det godt i Viby, og der var tale om veldrevne restaurant med personligt værtskab og god mad til priser, som alle kunne lide. Det var i stor udstrækning pizzaer, de lavede i Viby, mens de andre restauranter havde/har et større menukort.

 

Der var noget Lady og Vagabonden over Fratelli i Viby. Stemningen er autentisk italiensk – også selvom vi var i Viby. Personalet var gode til at være værter. De talte med alle, og man følte, de har kendt en i mange år – selvom det sjældent var tilfældet. Men god stil alligevel.

 

Det var let at komme til Fratelli Pizzeria i Viby. Der var en del gratis parkeringspladser lige udenfor døren, hvilket gjorde det lille italienske spisested særdeles oplagt til takeaway. Her kom kunderne ofte langvejs fra for at hente pizzaer. 

 

Maden dengang Fratelli Viby var åben 

Den var italiensk, og der var respekt for de italienske traditioner. Dog kun, når det gav mening. Råvarerne var ikke kun italienske, da ejerne ikke mente,  at det altid gav mening at transportere råvarerne gennem Europa, når man havde nogle lokalproducerede, som var mindst ligeså gode, eller bedre. Det var en sympatisk tilgang og befriende, at nogen turde sige, at man godt kunne lave italiensk mad med råvarer, som ikke kom fra Italien. Ejerne var hudløst ærlige om det, de lavede i Viby, og deres mad smagte fremragende. 

Deres pizzaer havde vundet flere priser og været kåret som de bedste i Aarhus flere gange. Senest i 2020. Det fortalte, at de gjorde det godt og havde noget at byde på. Deres pizzaer var napolitanske i sin stil. De var omhyggelige i deres arbejde, og det var ikke hvem som helst, som får lov til at lave pizza her. Det kræver lang tids oplæring i følge ejerne.

 

Ud over pizzaer var der starters. Der var dengang seks forskellige at vælge mellem. Nogle af dem var så store, at man med rette kunne kalde dem retter. To af dem var helt sikkert nok til et mættende måltid. 

 

Prisniveau

Det var lavt. En frokostpizza kostede dengang de lukkede kun 50 kr.. Det kan ganske enkelt ikke gøres billigere. Klassikeren, Margherita, koster 70 kr. til aften, og det er også en god pris. Et andet eksempel på en af vores favoritter er deres salsiccia til 90 kr.. Ellers kan nævnes deres vitello tonnato til 60 kr., deres antipasto misto med tre forskellige salamier, pecorino ost og pesto til 55 kr.

Italiensk øl kostede fra 35 kr. for en 33 cl., og vin kostede fra 150 kr. og opefter. Dog skulle det med, at drikkevarerne med alkohol kun solgtes som takeaway. Så ingen alkohol i restauranten, hvilket var lidt øv på en italiensk restaurant. Men sådan var det nu engang.

 

Atmosfæren

Hyggelig og personlig var nok det mest dækkende ord om Fratelli Pizzeria i Viby. Indretningen var i stil med et italiensk trattoria – dog krydret med lidt Viby-kultur. Det var uformelt, og de rå vægge plus de italienske billeder gav en vis ro. Alle talte med hinanden, også gæsterne indbyrdes. Dejligt og tankevækkende, at man var interesseret i hinanden. Fratelli i Viby var en lille perle, som stamkunderne gerne ville have for sig selv. De lavede uden tvivl nogle af de bedste pizzaer i Viby. 

Fratelli Pizzeria i Viby var mest en takeaway-joint, men der var trods det 20 siddepladser indendørs. Lidt længere oppe ad vejen ligger Søren E. Han er kendt for at lave nogle af de bedste burgere i Aarhus.

 

LÆS OGSÅ:

Hvis du vil have din egen vin med på restaurant i Aarhus, så tjek lige den her

Husker du NEEM DELI i Risskov?

 

Fratelli Pizzeria i Viby

Disken hos Fratelli Pizzeria i Viby

Menukortet hos Fratelli Pizzeria i Viby

Hyggelig indretning hos Fratelli Pizzeria i Viby

Rustikke vægge hos Fratelli Pizzeria i Viby