Früd Brasserie og Restaurant

Husker du Früd Brasserie og Restaurant?

 

I en stor, gammel, smuk bygning ved Strandvejen med udsigt til Tangkrogen og  Aarhusbugten lå den tidligere Früd Brasserie og Restaurant. Med en placering, som de fleste drømmer om, og med skoven i baggrunden fik vi en location i sin egen kategori. Man er stadigvæk i postnummer Aarhus C, og der er vel 15 minutters gang til banegården. Früd Brasserie og Restaurant lukkede i januar 2022.

 

På Früd Brasserie og Restaurant var der to forskellige koncepter. De klassiske retter fra Nice baseret på danske råvarer. Enkel og ligetil kan man sige.

 

Brasserie om dagen

I brasseriet fik man mad serveret i et godt tempo. Som forretningsmand eller privat person, der er ude at gå en tur, kunne man lige droppe forbi til en hurtig omgang veltilberedt mad. Fra morgenstunden var der fransk morgenmad og fra 11.30 tog frokosten over med brasserielunch med en 1 til 3 retters menu, ellers kunne man vælge fra a la carte.

 

Restaurant til aften

Om aftenen omdannende man brasseriet til Früds Restaurant. Her var fokus på enkle serveringer, på vine som matcher den gode franskinspirerede mad og frem for alt på hygge. Det er hyggeligt i den gamle historiske bygning. Du fik en fantastisk alt inklusiv-pakke med snacks, appetizer, aperitif og tre dejlige retter. Hertil kom en udvalgt vinmenu, som var nænsomt udvalgt af husets vinleverandør og serveres ved bordene, selvfølgelig ad libitum. Der var omkring 70 forskellige vine i vinkælderen at vælge mellem. De kom ikke alle sammen i vinbuffeten, men udelukkende dem som passede til maden – som dengang skiftede jævnligt.

 

Foretrak man øl eller måske en alkoholfri aften, gav man blot personalet besked ved bestillingen. Så sammensatter de en øl- eller saftmenu specielt til gæsten. Aftenen sluttede af med kaffe og avec med lidt sødt til.

 

Trængte man bare til et glas champagne, juice, varm kakao eller en kop kaffe sammen med et lækkert stykke hjemmebag, blev man også taget imod med åbne arme.

 

Gratis parkering og bussen til døren

Du finder bygningen et stenkast fra Tangkrogen i brynet til Marselisborgskovene. Tivoli Friheden og Marselisborg Havn er tætte naboer, og der er gratis parkering på de offentlige p-pladser, der er rundt omkring Früd.

 

Stoppestedet for bybussen, Linje 5A, er den dag i dag lige foran den store hvide bygning. Der er afgang hvert kvarter indtil 23.59. Så både dengang og idag er der er rig mulighed for billig transport til og fra stedet.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek lige den opskrift på kardemommeboller ud her

Husker du Mood Persian Cuisine i Sønder Allé?