Mood Persian i Aarhus C

Husker du Mood Persian Cuisine i Sønder Allé?

 

Mood Persian Cuisine lå i Sønder Allé 34 tæt på Rutebilstationen. Restauranten havde speciale i det persiske køkken og satte en ære i at lave de traditionelle og autentiske persiske retter. Iran, der frem til 1935 blev kaldet Persien er landet hvor ejerne kommer fra. Ejerne mente, persisk mad var mere dækkende for den mad de lavede. Mood Persian Cuisine lukkede først i 2023. Det var Soheil og Sasan Safa, som ejede Mood Persian Cuisine. De var gode værter. 

 

Mood Persian Cuisine var en restaurant, men de lavede også takeaway. Al maden, også ugens ret, kunne fås ud af huset. Man anbefalede dog at bestille i god tid. Af en eller anden grund, så kom der aldrig nok gæster til at Mood Persian Cuisine kunne løbe rundt. Desværre, da det er den slags små familierestauranter Aarhus mangler. Måske var ejerne ikke gode nok til at markedsføre deres restaurant. Placeringen var måske heller ikke det rigtige, men dejligt de forsøgte med noget nyt. Ros for det. 

 

Maden hos Mood Persian Cuisine

Menukortet var pænt smalt, men det er med vilje fortalte ejerne os engang. Grunden var, at det mere handlede om de klassikere, som gæsterne elskede. Iranerne elsker at grille, og alle hovedretterne havde også grillet kød som hovedelement. 

 

Chelo Kebab var og er i dag iranernes førende nationalret. Det er kabab, ris toppet med safran og grillede tomater. Det var selvfølgelig en af signaturretterne hos Mood Persian Cuisine. Det samme var Jujeh Kabab, som var safran-marineret kyllingestykker grillet på spyd, serveret med basmatiris med safran på toppen og dertil grillede tomater.

 

En af de mest kendte salater i Iran var dengang Shirazi. Den kunne spises til alle retter hos ​Mood – også som forret. Det var finthakkede tomater, saltede og lidt syrlige agurker, løg med citronsaft. Alle retterne med kød var marineret i op til 48 timer. Safran var der med i alle marinader. Det var den ægte, vi snakkede om dengang. Stort set alle krydderierne kom i øvrigt direkte fra Iran. 

 

Ugens ret

Hver uge kørte de en persisk ret. Retterne skiftede hver uge og man vidste ikke nogen om retten før den skiftede. Persisk traditionel mad det. Retten laves også som vegetar-ret. Fokus var på de klassiske persiske retter, som kun ses yderst sjældent på restauranterne. På Spiseguiden Aarhus var vi dengang ikke bekendt med, at andre restauranter laver persiske egnsretter. 

 

Ugens ret skiftede selvsagt hver uge. Priserne var mellem 90 og 100 kr.. Velsmagende retter til lave priser var målet.

 

Pizza – surdej og groft mel 

Her var også pizza. Måske lidt malplaceret på en persisk restaurant. Det var vel de færreste, som forbandt det iranske køkken med pizza. Umiddelbart passede det heller ikke ind i det mere traditionelle persiske menukort. Men grunden skal søges i de mange børn og unge, som fast kom hos Mood. De havde i følge ejerne  specifikt ønsket pizza, og da ejerne købte restauranten, fulgte der en stor pizzaovn med i købet. Så det krævede ikke det store at lave en pizzaafdeling, selvom det skabte en del forvirring hos de gæster som ikke kendte stedet i forvejen.

 

Pizzaerne var anderledes, da bunden blev lavet af surdej og med en stor del groft mel i. Bundene var stadigvæk tynde, og selvom Mood ikke var et pizzeria, så lavede de nu ganske anstændige pizzaer til prisen. 

 

Atmosfæren

Her herskede en intim stemning. Det var hyggeligt, og man følte sig hjemme. En lille madhule var vel et dækkende begreb. Betjeningen var utrolig venlig, og de var gode værter. Man sad lidt tæt ved små borde, men det var en del af konceptet. Køkkenet lå for sig selv, så man sad ikke i mados.

 

Prisniveau

Det var pænt lavt og skulle nok ses i lyst af råvarerne ikke kostede alverden. Ingen tvivl om det var gode priser. En Chelo Kebab startede ved 90 kr., mens en Chenjeh kostede 110 kr.. En sandwich løb op i 60 kr.. En Margherita kostede 60 kr.. En Shirazi salat kostede 30 kr., mens en børnepizza løb op i 50 kr. Generelt fik man meget mad for pengene hos Mood Persian Cuisine.

 

Persisk mad hos Mood Persian Cuisine

Billige retter hos Mood Persian Cuisine

Indretningen hos Mood Persian Cuisine

Pristavlen hos Mood Persian Cuisine

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Sultan Palads på Frederiks Plads?

Lidt om afrikanske madtraditioner