Husker du Grøn’46?
I Frederiksgade lå et 100% plantebaseret spisested og takeaway. Grøn’46 var navnet. Stedet lukkede og slukkede ved udgangen af 2023, da der ikke var nok gæster til stedet kunne løbe rundt.
De havde fokus på vegansk og pænt kvalitetsrig mad, der var frisklavet, samt på økologi og bæredygtighed. Var du til grønne retter, var der noget for enhver smag. Der kunne være mange grunde til at vælge den grønne vej. Hos Grøn’46 ønskede de at inspirere med vegansk mad. Det var Bjørn Pedersen, Lucian Graur og Sara Kaupung, der stod bag spisestedet.
Maden
Hvad der var at finde i menukortet, afhang af sæsonen, men der var altid små retter, varme retter, salat og burger. Hos Grøn’46 lavede de maden fra bunden. De syltede og bagte selv. Det var til at overskue, hvad der skulle spises. Her var fire varme retter, som fx kunne byde på pasta og asparges, karry ala Grøn 46, lasagne med selleri, gulerødder, rødløg og tomat, eller burger med pandestegt grøntsagsbøf, sprød salat, syltede rødløg og kimchirelish i lun bolle. Burgeren blev serveret med langtidstilberedte kartofler og hjemmerørt chilicreme.
Små retter og sandwich
Der var en enkelt sandwich af hjemmebagt surdejsbrød og fx med kartofler, rørt urtecreme, frisk grønt og sprøde løg. Der var også en salat og tre små retter, hvoraf den ene var til den søde tand.
Takeaway
Hele menuen kunne fås som takeaway. Man kunne også smutte forbi Grøn’46 og hente en go-latte på havremælk eller en grøn frisklavet smoothie. Det blev desværre aldrig den helt store succes.
Vin og drikke
Der var et lille udvalg af økologiske vine, øl og sodavand. Derudover var der den grønne, gule og røde smoothie, økologisk saft og vand. Drikkevarerne fejlede ikke noget, og man var heldigvis fri for de store øl- og sodavandsbryggerier her.
Atmosfæren hos Grøn’46
Hos Grøn’46 var der en hjemlig og hyggelig atmosfære. Der var grønne planter hængende ned fra loftet og friske blomster på bordene. Ud mod Frederiksgade var der højborde, og man kunne følge med i livet gennem vinduerne. På bordene var levende lys. Betjeningen var venlig og imødekommende.
Prisniveau
Det var ikke helt billigt at spise hos Grøn’46. Her betalte man for kvalitet og hjemmelavet mad, hvilket måtte siges at være fair. De varme retter kostede mellem 135 til 145 kr., og de små stod til mellem 69 og 75 kr.. Det var lave priser og set i bakspejlet også alt for lave.
LÆS OGSÅ:
Bazar Vest: Se spisestederne i det multikulturelle madmekka