Bazar Vest: Se spisestederne i det multikulturelle madmekka

 

Bazar Vest i Brabrand er det tætteste, vi i Aarhus kommer på et permanent madmarked. Nuvel, vi har markedet på Ingerslevs Boulevard, men det har kun åbent to gange om ugen. Bazar Vest har åbent seks dage om ugen, og her lever mangfoldigheden i bedste velgående. 

 

Bazar Vest, som åbnede i 1996, er efter sigende Nordens største basar. Den ligger på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, en bydel i Aarhus. Oprindeligt havde Bazar Vest omkring 52 etniske butikker, men efter en udvidelse i 2009, omfatter den nu 110 etniske forretninger, værksteder, caféer, spisesteder og andre detailbutikker. Dens samlede areal er 18.000 m² under tag. 

 

Etiske og mangfoldige spisesteder

Bazar Vest byder på en del spisesteder med mere eller mindre etnisk herkomst. Dansk mad er her ikke som sådan, hvilket måske giver god nok mening. Det er mellemøstlig mad, som er dominerende med afstikkere til lidt indisk, sandwich og juice. Generelt er der gode priser her, og selve oplevelsen er autentisk. Spisestederne er mere eller mindre åbne, så man skal forvente en del trafik, hvilket er en del af charmen her. Vi er i et madmarked.

 

Før i tiden var Bazar Vest ikke altid et rart sted at besøge – men den tid er ovre. I dag er der ordnede forhold, og der er vagter, som sørger for trygheden. I dag er bazaren et sikkert sted at besøge. Så er det på plads. 

 

Vi har fundet de spisesteder, som ligger i Bazar Vest. Tjek dem ud her:

Historien

Bazar Vest blev etableret af Ejendomsselskabet Olav de Linde på privat initiativ i 1996. Han ejede bygningerne og ville prøve noget nyt. Stedet har siden fungeret som et privat integrations- og beskæftigelsesprojekt, dog uden offentlig støtte. Projektet blev skabt med det formål at tilbyde alternative beskæftigelses- og integrationsmuligheder for beboerne i det udsatte Gellerupområde.

 

I løbet af de sidste små 25 år har Bazar Vest gennemgået betydelige forandringer, siden de tidligere bygninger fra en varmekedelfabrik på Edwin Rahrs Vej 32 blev renoveret og ombygget. Den velbesøgte labyrint af overdækkede bazargader og markedspladser har vist sig at være levedygtig, hvilket har understreget konceptets bæredygtighed. Bazar Vest er blevet udvidet, opgraderet og udbygget flere gange, senest i 2009. Udefra liger det blot nogle gamle fabrikshaller, men det er indenfor der er sket noget. 

 

Den 11.000 m2 store udvidelse mod nord i 2009 har med sin særegne udformning, hvor butikkerne har deres egne indgange ud mod et stort åbent torve- og parkeringsområde, gjort det muligt for Bazar Vest at tilbyde en række butiks-, service- og værkstedslejemål, som ikke kunne tilbydes i det oprindelige bazarsegment.

 

Siden begyndelsen har Bazar Vest udviklet sig fra en eksotisk handelsplads til både et betydeligt regionalt trækplaster med en pæn tilstrømning af turister og til en katalysator for det positive kulturmøde. Bazarkonceptet, som mange af Gellerupområdets etniske minoriteter er bekendt med fra deres hjemland, har vist sig at være ideelt for personer, der ønsker at starte deres egen virksomhed, men måske endnu ikke tør tage det store spring.

 

Senest opdateret: 03/03/2024 10:03