Nordisk Spisehus i Aarhus set udefra

Husker du Nordisk Spisehus?

 

I den charmerende M.P. Bruuns Gade, kun to minutters gang fra banegården, fandt man Nordisk Spisehus. Nordisk Spisehus gik konkurs i januar 2024 og er i dag lukket. Restauranten lå i M.P. Bruuns Gade.

 

Restauranten var gennem mange år yderst populær blandt gæsterne til både frokost og aften. Det var med god grund. Her fik man en madoplevelse, som på flere områder var sin egen. Nordisk Spisehus var svær at sætte i bås. Kokkene hentede deres inspiration fra hele verden.

 

Maden hos Nordisk Spisehus

Nordisk Spisehus’ personale rejste jævnligt på verdensomspændende inspirationsture, og med sig hjem bragte kokkene og tjenerne den nyeste viden fra verdens mest velrenommerede køkkener. Det var i deres storhedstid et trækplaster af de helt store. Der kom kunder langvejsfra, og restauranten var blandt de bedste i Aarhus.

 

Gennem tiden samarbejdede spisehuset med adskillige af verdens bedste Michelin-kokke. Derfor kunne man som gæst forvente at opleve alt det bedste fra den internationale gourmetscene hos Nordisk Spisehus.

 

Nordisk Spisehus var en moderne dansk restaurant om dagen, hvor man kunne nyde frokostretter som tatar med jordskokkechips eller torsk med blomkål og mandler. Til aften udvidede de horisonten, og man oplevede her en unik fusion af det nordiske køkken og smagsnuancer fra hele verden.

 

Uanset om man besøgte restauranten til frokost eller aften, kunne man se frem til en helhedsoplevelse, hvor alle sanser blev bragt i spil. Maden var på et højt niveau, og køkkenet var snorligt i det, de lavede. Det var fine dining, når det var bedst.

 

Stemningen

Den hyggelige og hippe stemning i det populære Frederiksbjerg-kvarter fulgte med ind i restauranten. Kompetent betjening, danske designklassikere og uformel stemning – det hele gik op i en højere enhed her. I Spisehus var der plads til alle, og restauranten var velbesøgt af såvel forretningsfolk som madglade aarhusianere og ikke mindst turister. Nordisk Spisehus var desuden med i Michelinguiden.

 

Indretningen hos Nordisk Spisehus.

 

Vin/drikke

Sommelieren kørte i høj grad med vinmenuer til køkkents mad, men ikke dermed sagt, at man ikke kunne købe enkelt flaske og vine på glas. For det kunne man. Det samme med øl og saft. Udvalget var generelt pænt stort, og priserne var fair. Det var udvalgte og gode vine, der var på vinkortet. Ikke kun fra en leverandør, men fra flere. Det trak op, at man købte sine vine flere steder, så vi gæster ikke kun kunne vælge i de vine, et vinfirma havde leveret.

 

Nordisk Spisehus var en perle på den Aarhus’ madscene, og selvom det ikke længere er åbent, er vi flere som vil huske den. Stedet kunne noget og turde gå først på flere områder.

 

Billeder fra Nordisk Spisehus

En forret med røget skinke hos Nordisk Spisehus

 

Indretningen og spritpejsen hos Nordisk Spisehus

 

Tatar hos Nordisk Spisehus i Aarhus

 

En lille snacks hos Nordisk Spisehus.

 

Flot kødservering hos Nordisk Spisehus

 

Tyren hos Nordisk Spisehus

 

Caviar til forret hos Nordisk Spisehus

 

Formidabel servering med kammusling hos Nordisk Spisehus

 

Indretningen hos Nordisk Spisehus

 

Rødtunge hos Nordisk Spisehus

 

Endnu en dessert hos Nordisk Spisehus

 

Vores dessert hos Nordisk Spisehus i Aarhus

 

Nordisk Spisehus i Bruuns Gade

 

LÆS OGSÅ:

Musikguiden: Her finder du livemusik i Aarhus

Sashimi sushi og wok på Skovvejen måtte lukke

Husker du Burger Anarchy på Aarhus Ø?