A og til var der gode pizzaer hos Pizza Hytten i Frederiks Allé

Vi kender det alle; hvad skal vi have på vores pizza i dag?

 

Toppings på en pizza dækker over alt det der lægges ovenpå en pizza. Italienerne tror de ved alt om pizzaer og toppings, men det gør de langtfra. I langt de fleste tilfælde er det kun fantasien som sætter grænsen, hvilket gør en pizzabund ualmindelig taknemmelig. 

 

Hvad der skal lægges oven på pizzadejen og tomatsovsen er der mange meninger om. Vi har prøvet at lave en slags bruttoliste, eller inspiration til hvad man kunne teste.

 

Ost alt efter hvor mange man vil have, kød, fisk, grøntsager, krydderurter, pepperoni, mozzarella, champignon, oliven, artiskok, feta, bacon, ananas, jalapeños, løg, spinat, kapers, ansjos, tomat, kylling, pesto, oksefilet, oksemørbrad, soltørret tomat, bacon, skinke, parmesan, rucola, trøffelolie, majs, hvidløg, citron, gorgonzola, pærer, valnødder, prosciutto, figner, balsamico, chorizo, paprika, avocado, laks, dild, creme fraiche, rejer,  persille, blåmuslinger, hjertemuslinger, safran, fennikel, tun, ansjoser, tomat, basilikum, hummer, bearnaise, asparges, kartofler, jomfruhummer, chili, lime, æbler, gedeost, honning, kimchi, tofu, sesam. And, appelsin, timian, ricotta, pinjekerner, mango, ananas, koriander, og karry.

 

De italienske pølser

Ofte er det smart at bruge italienske råvarer til sin pizza. Ikke fordi de nødvendigvis er bedre, men mest fordi pizzaen bliver mere autentisk. Hvis du vil have italienske pølser, så gå efter dem her; Salsiccia, Mortadella, Salami. Coppa, Finocchiona, Luganega, Calabrese, Soppressata, Cotechino. Nduja, Bresaola, Pancetta, Guanciale, Pecorino, Provolone, Speck, Ventricina og Barolo for at nævne nogle af dem vi kunne på stående fod. 

 

Pizza er billig mad

Eller ofte. Grundingredienser som mel, gær, tomatsovs er billige. Toppings varierer i pris. Hjemmelavet er markant billigere end hos pizzamanden eller på en  pizzarestaurant.

 

Den allerbilligste pizza er oftest løg, majs og tomat. En simpel og billig ost som mozzarella. Tørrede krydderurter som oregano og basilikum koster ikke alverden. En med oliven, champignon og rød peber eller dåsetun, ananas, jalapeños koster heller ikke alverden.

 

Hvad er forskellen på en hjemmelavet pizza og en fra den lokale pizzamand?

Hjemmelavet pizza har ofte en tykkere bund. Pizzamandens pizza har generelt en tyndere, sprød skorpe og bruger en professionel ovn. Smagen varierer også grundet forskellige opskrifter og teknikker. En professionel pizzaovn kan nå op til 450-485 grader Celsius. Det giver en sprød skorpe og hurtig tilberedning.