Ild.pizza i Højbjerg

Husker du Ild.pizza på Højbjerg Torv?

 

Den aarhusianske fremadstormende pizzakæde, Ild.pizza.dk, havde et pizzeria på Højbjerg Torv, da kæden var på sit højeste. Her var omdrejningspunktet den store italienske brændefyrede stenovn. Den gjorde, at pizzaerne smagte forrygende godt og var meget tro mod de autentiske i Italien. Langt de fleste råvarer var importeret fra Italien. Men det, som gjorde Ild.pizza i Højbjerg unik, var de mange valgmuligheder og de relativ gode råvarer. Enhedsprisen, uanset hvad man valgte, var 89 kr. Ild.pizza lukkede og slukkede i Højbjerg først i 2024.

 

Design din egen pizza

Konceptet var fleksibelt på en smart måde. Man bestilte online og betalte online. Det var ikke muligt at bestille eller betale på andre måder. Det var vigtigt. Først valgte man sin pizzabund. Dernæst kød – hvis man altså ville have kød på. Ellers grøntsager og til sidst diverse, såsom ekstra mozzarella, gorgonzola, parmesanost, chili, Læsø Salt, basilikum etc. Der var glutenfri bunde og rig mulighed for at vælge diverse vegetarpizzaer.

 

Der var gang i den hos Ild.pizza i Højbjerg

 

Valgmulighederne var mange. Hvis man ikke gad bruge tid på at vælge topping på sin egen pizza, så var der nogle “standardpizzaer”, som man blot kunne vælge. De mere almindelige pizzaer, vi kendte fra de elektriske pizzaovne, var svære at sammenligne med de napolitanske pizzaer, som var tilberedt ved åben ild.

 

Ingen ventetid – og kun onlinebestilling

Logistikken fungerede til præcision, og man kunne følge sin bestilling online. Ild.pizza i Højbjerg havde gjort op med ventetiden på pizzaer, hvilket kunderne kun havde roser overfor. Man kunne se, hvornår de startede med tilberedningen, når pizzaen var under produktion, og når den var færdig. Genialt, ville takeaway-elskere sige. Dog kunne der godt forekomme ventetid, da personalet ikke kunne følge med, når der var spidsbelastning.

 

Den store pizzaovn hos Ild.pizza i Højbjerg

 

Stemningen

Idéen med Ild.pizza var takeaway. Sådan var det. Men dermed ikke sagt, at man ikke kunne sidde og spise sin mad i lokalet. Det kunne man, men der var kun seks siddepladser indenfor. Men når vejret tillod det, var der masser af siddepladser på torvet udenfor pizzeriaet, men der sad sjældent mennesker der, da de sjældent blev brugt, da langt de fleste kunder kom og hentede deres pizzaer og tog dem med hjem. Det handlede om takeaway.

 

Indretningen hos Ild.pizza i Højbjerg

 

Drikkevarer

Her var de typiske drikke. Både som 1,5 liters og i 33 cl dåser. Prisen for 1.5 liter Pepsi eller Faxe Kondi var kun 20 kr., hvilket var en lav pris. 33 cl dåser kostede 10 kr. stykket. Udvalget var kedeligt og mainstream, men sådan var det.