Juice Stop i Latinerkvarteret

Husker du Juice Stop i Badstuegade?

 

Juice Stop lå i Badstuegade. Caféen og juicebaren gik konkurs og lukkede i 2021. Det sagde sig selv, at de laver juice – den friskpressede udgave vel at mærke. Der var dog også et udvalg af sandwich og salater.

 

De kaldte det, de lavede for Slowfood made in a fast way. Kvinden som startede Juice Stop var Dorte Drachmann. Hun fik ideen, da hun boede i Tyskland, hvor hun ofte nød godt af en friskpresset juice efter en travl dag. Hjemme i Aarhus så hun et hul i markedet, og i 1996 blev ideen ført ud i livet, og Juice Stop åbnede. Hun solgte senere forretningen, men konceptet var stort set det samme.

 

Maden

Det var lette og velsmagende mad, de lavede hos Juice Stop. Nok ikke de bedste og dyreste råvarer, men priser var også okay lave. Alle sandwich/paninier kunne mad få i kolde og varme versioner. Brødet var mere eller mindre hjemmelavet eller bake off. Fyldet i de kolde sandwich varierer fra dag til dag. De varme paninier kan fås almindelige eller i glutenfri udgave. De lavede maden, mens man ventede og de kom med pesto, sennepsmayo, tomat og ost samt sit valg af kylling, serrano, skinke, tun eller falafel. Der var ikke den store nytænkning over maden, men den smagte fint nok til prisen. 

 

Salater, der dækkede dit grønne behov

Også salaterne varierede fra dag til dag. Det var årstiderne, der bestemte, hvad der var fokus på – mere eller mindre. En ting var dog sikkert, og det var, at der altid var en eller anden form for vegetarisk starter. Man valgte mellem en grøn- eller en bulgursalat. Af topping kunne man tage kylling, avocado eller falafel. Salaten var fyldt med friske frugter og grøntsager og var vendt i deres hjemmelavede pesto. Portionerne var fint afmålt, så en stor del af ens daglige behov for frugt og grønt var dækket. Det påstod de søde unge piger i baren i hvert fald. Uanset hvad så var deres salater godt, og meget mail stream. Man blev mæt uden det koster en mellemstor jysk bondegård.

 

Wrap og avocadomadder

Der var også dagens wrap og tre varianter af avocadomadder. Der var ligeledes nybagte boller som købes ved siden af salaterne eller bare til at spise uden noget andet til. 

 

Drikkevarerne

Juicerne var friskpressede og indeholdt meget smag. Hertil anvendte de udelukkende friske grøntsager og frugter. I det øjeblik du bestilte, gik processen i gang, og ingredienserne presses og blendes. Der var også smoothies, milkshakes og proteinshakes. Der var ingen tvivl om at det var deres juicer som var hittet hos Juice Stop. Maden var vist mere af nød de lavede den, men de var forrygende gode til friskpresset juice. 

 

Økologisk kaffe var også en mulighed. Den lavede de på en espressomaskine og blev rund, mild og cremet som de fleste også forventede. Skulle der mælk i kaffen, kunne den fås med enten ​​​​økologisk minimælk, havre og mandeldrik. Der var også økologisk te i forskellige varianter.

 

Atmosfæren hos Juice Stop

Juice Stop var en meget lille café. Den så lige så grøn og frisk ud som deres mad og drikke. De fleste kom efter takeaway og snuppede en sandwich og juice med på vejen. Man kunne være heldig, der var der plads ved vindueskarmen, hvor man kunne nyde maden i caféen. Betjeningen var unge, smilende og nede på jorden. 

 

Prisniveau

Priserne var til at have med at gøre. Er det den lette sult, der skulle stilles, kunne man købe en wrap for 35 kr. eller en avocadomad for 40 kr.. Den lille salat kostede 59 kr., den store udgave stod til 89 kr., mens en panini kostede 59 kr.. De friskpressede juicer kom i tre størrelser og kostede mellem 44 og 64 kr.. 

 

Lidt billeder fra Juice Stop i Badstuegade:

Indretningen hos Juice Stop

Menutavlen hos Juice Stop

Udsigt til brostenene i Badstuegade i Aarhus

Juice Stop var som skabt ind i kvarteret

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Grillen Burgerbar på Klosterport i Aarhus?