Pizza fra La Rossa i Bruuns Gade

Husker du La Rossa i M.P. Bruuns Gade?

 

La Rossa var et lille pizzasted på M.P. Bruuns Gade. Om sig selv sagde de, at de har rigtige italienske pizza slices. Det kunne nu diskuteres, men nok om det. Det var et takeawaysted med relativ få siddepladser, og det var også muligt at få maden leveret. La Rossa lukkede i februar 2022, da kunder ikke var nok. M.P. Bruuns Gade, men drev samtidig en lille bod på Aarhus Street Food.

 

En af grundene til at kunderne udeblev var at man aldrig kunne stole på deres åbningstider. Ofte havde de lukket, hvor der stod de havde åbnet. Det var noget rod, og var uden tvivl årsag til kunderne blev træt af dem, og fandt andre steder at købe deres pizza. En anden grund til lukkede var deres lange ventetid på maden. Ofte stod vi og ventede alt for lang tid på maden. Efter var de mere en 30 minutter efter aftalt tid.

 

Maden hos La Rossa i M.P. Bruuns Gade

Udvalget bestod af pizza. Menukortet lå klar på disken. Her kunne du se udvalget og vælge netop det eller de stykker, du havde lyst til. De lå fremme og havde nogle gange ligget der et godt stykke tid. Derefter fik de en opvarmning i ovnen, og de var klar til at tage med på farten. Det var fastfood i ordets sande forstand. Nogle ville nok trække den så langt, at kalde det junkfood.

 

Man kunne også bestille en hel pizza. Pizzaerne havde en bund af focaccia med ekstra jomfruolivenolie og rosmarin. Ved bestilling valgte man tre ingredienser, som var med i prisen. Derudover kunne man tilføje ekstra for en merpris. 

 

Pizza slices

Her var valgmulighederne mange. Hele 21 forskellige pizzaer var der at vælge mellem. Det var nok lige i overkanten for de fleste. Der var f. eks. pølser og mozzarella. Parmaskinke, rucola og mozzarella eller mix cheese med mozzarella, parmesan og blåost. Der var også squash, stærk salami og mozzarella. Italiensk salami, rucola og parmesan. Stærk salami, tomatsauce, mozzarella og stærk sauce eller peberfrugt, salsiccia og mozzarella. Alt i alt et stort udvalg. De lavede ikke meget af det selv – ud over dejen. 

 

Pizza uden kød

Vegetarerne kunne også være med hos La Rossa. Der er fx. cherrytomater, rucola, mozzarella og balsamico glace. Kartofler, trøffelcreme og mozzarella eller grillet peberfrugt, rucola, brieost og balsamico glace. 

 

Drikkevarer

Du kunne stille tørsten med de klassiske sodavand som Coca Cola, Fanta eller Faxe Kondi. Der var også et par varianter af San Pellegrino. Et noget tamt udvalg på et spisested, som kalder sig italiensk. Men sådan var det. De fleste tog alligevel maden med hjem.

 

Atmosfæren

Det var et meget lille sted. De fleste kommer efter takeaway. Der var dog nogle højstole ved det aflange bord, der løb parallelt med disken. Bagerst hos La Rossa var der også et lille hjørne, hvor der var et par siddepladser ved borde. Det var ganske hyggeligt, men også noget trængt. Betjeningen var smilende og for det meste  imødekommende. Mange af dem var unge og vidste ikke så meget om råvarerne og pizzaerne. Sådan var det. Men på det tidspunkt var det også svært, at finde medarbejdere i Aarhus – og slet ikke kvalificerede medarbejdere. 

 

Prisniveau

En slice kostede mellem 25 og 30 kr.. Det var trods alt en okay pris for et stykke middelmådig pizza. Men du blev ikke mæt af et enkelt stykke, så der skulle mere til. De fleste snuppede tre slices. De kostede 90 kr.. Hvis der skulle tre stykker til for at blive mæt, så var vi prismæssigt på niveau med nogle af de bedre pizzarier i byen.  Det gjorde at en del af kunderne droppede La Rossa, og valgte de bedre steder, hvor priserne næsten var de samme. Dem var der så en del af på Frederiksbjerg.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek den store guide til julefrokoster i Aarhus her

Hvad er middelhavsmad?