Loui´s Smørrebrød-8

Husker du smørrebrødsforretningen, Loui´s Smørrebrød i Viby?

 

Loui´s Smørrebrød lå i Viby. Mere præcist på Skanderborgvej 222, lige før Viby Idrætspark. Den lille smørrebrødsforretning gjorde ikke meget væsen ud af sig. Men det behøvede den nok heller ikke, da der er en fast og tro kundegruppe. Dog ikke nok til, at den på den lange bane kunne løbe rundt, desværre. Lokalerne har for små 30 år siden også huset en smørrebrødsforretning, så da Louise Johansen renoverede lokalerne og åbnede sin smørrebrødsforretning, var det som at gå tilbage til rødderne. Loui´s Smørrebrød lukkede i november 2021.

 

Maden hos Loui´s Smørrebrød

Det var smørrebrød, som var omdrejningspunktet, men også sandwich, dagens ret, frikadeller med kartoffelsalat, tapas, stjerneskud, frokostplatter, pålægsfad, biksemad og noget så retro som pålægskagemand eller -kone. Alt samme lavet i den tradtionelle danske stil.

 

Kender du Elfe i Risskov ellers tjek dem ud her:

 

Der var håndmadder og smørrebrød i tre forskellige størrelser og prisniveauer. Brødet var bagt hos en lokal bager, og her bruges der gerne smør. Vi var langt fra Hovedstaden. dengang og er det stadigvæk. Under stjerneskuddet var der også lyst brød, som aldrig var gået på Frederiksberg. Men sådan er der så meget. Maden her var på ingen måde moderne, og det var heller ikke meningen. Tværtimod kan man sige Alt, hvad Louise Johansen laver, kan man se, hvad var. 

 

Prisniveau

Det var lavt dengang. Man fik meget for pengene hos Loui´s Smørrebrød. Maden var traditionel og råvarerne ikke de dyreste, og det var i sin tid god value for money.

 

Håndmadder kostede 14 kr. stykket. Smørrebrød henholdsvis 24 og 32 kr. stykket. Det meste var hjemmelavet, og der mangler ikke pålæg. Set i det lys var det en god pris. Den matchede supermarkederne, men kvaliteten er markant bedre – og så var smørrebrødet frisksmurt, hvilket man stort set aldrig fi eller får i de danske supermarkeder. De laver ikke så meget selv, hvis de overhovedet har noget man kan kalde hjemmelavet.

 

Det meste af pålægget lavede de selv, og det samme gjaldt også dagens ret. Deres eget bud var, at 90% af maden var hjemmelavet. 

 

Kun takeaway eller ud af huset

Der var altid smørrebrød, stjerneskud, frikadeller og dagens salat klar i disken. Ellers lavede de maden på stedet, mens du ventede. De arbejdede rimelig tjept, så der er ikke den helt store ventetid. Måske kun en 5 til 10 minutter, men så var maden også frisklavet. 

 

Der var madpakker fra klokken 6.30

Loui´s Smørrebrød lavede dengang de havde åben madpakker hver dag, også om lørdagen. Her skulle man helst bestille, hvad man ønskede dagen før. En del håndværkere benyttede sig af de tidlige åbningstider, men nok ikke nok. Idéen var også at der skulle laves mortensand ud af huset.

 

Her er lidt billeder fra Smørrebrød i Viby:

Forretningen hos Loui´s Smørrebrød

En håndmad med frikadelle og kartoffelsalat fra Loui´s Smørrebrød

En håndmad med rullepølse fra Loui´s Smørrebrød

Et styke med leverpostej

Et stykke med frikadelle og rødkål

Loui´s Smørrebrød i Viby set udefra gaden

En fiskefilet med rejer

Fiskefilet med remoulade i Viby