Melone i Frederiks Allé i Aarhus

Café Melone har lukket og slukket i Frederiks Allé

 

KoFRI bøf, tunFRI sandwich og Pulled pårk var ord vi ikke kendte i Aarhus. Hos Café Melone på Frederiks Allé gik de ind for veganisme, økologi og bæredygtighed hånd i hånd. Melone lukkede endeligt omkring 2023, dog uden at fortælle deres kunder det. Website, Facebook mv. er stadigvæk aktive, og her står det som om Melone stadigvæk har åbent. Men det passer ikke. Lokalet er ryddet og der ligger i dag et andet spisested i deres gamle lokaler. 

 

Hos Melone brændte personalet for en stærk sag, og det virkede ganske fint i lang tid. Melone var familieejet og det var Maryam og Farokh som drev caféen. Ønsket om at gøre noget meningsfuldt og godt i verden for såvel dyr, klima og gæsterne slog igennem.

 

100% vegansk mad

Fordommene om, at vegansk mad var kedeligt, kom til kort på den veganske takeaway hos Melone. Det var hurtige og enkle veganske hverdagsretter som fire burgere, to sandwich samt to panini, Melone bød på. Cheeseburgeren bestod af koFRIbøf, chili marmelade, chilimayo, syltet agurk, vegansk ost, tomat, salat, coleslaw, ristede løg og løgringe, mens den tunfri sandwich var med spinat, avocado, coleslaw, hjemmelavet sauce og tunfri-salat. Brødet var groft og økologisk. Det kunne vælges glutenfri. Langt det meste af deres smagte rigtig godt og var veltilberedt. 

 

Melone laver velsmagende veganske burgere som den her

En kødfri burger hoss Melone

 

Ugens ret 

Der var altid en ugens ret på menuen. Om det var en pastaret, en risret eller en suppe, afhang af dagen og humøret. Alle retterne var af sunde plantebaserede råvarer, hvor hovedparten var dyrket økologisk og uden nogen form for tilsætningsstoffer i. Derudover var der også en børneret, pomfritter samt dessert. 

 

Velovervejet emballage

Valgte man at hente maden selv, var der også tænkt over emballagen. Det forventede man nu også med deres koncept. Maden var pakket i udvalgt, bæredygtig emballage, og man fik det udleveret i en papirspose. Det var nu ikke så unikt, da rigtig mange spisesteder i Aarhus også begyndte med miljøvenlig emballage. Det var mere deres madd og råvarer som gjorde Melone unik. 

 

God samvittighed også på drikkevarer

Der var flere drikkevarer på køl i selvbetjeningskøleskabet, end der var retter på menuen. Læskedrikke fra forskellige firmaer, såsom; tyske Fritz, Seicha, Belvoir, Wostok, Bie´s Bryggeri og Cucumber. Alt sammen drikke uden tilsætningsstoffer og med naturens naturlige aromaer. 

 

Stemningen

Facaden var anonym, men det var jo heller ikke den, som skulle trække gæster til. Indenfor var der varme, glæde og svag musik. På de rå trævægge stod skrevet et utal af fakta om klima og politisk kunst. Caféen var lille og rummede 6 borde med tilhørende stole. Her var ofte trængsel. På disken var det lille udvalg af mad påført. Betjeningen var passioneret, smilende og med hjertet på det rette sted. De var rolige, og ikke verdens hurtigste til deres arbejde, men det havde også sin charme i et stresset hverdag. Her var ro og man kom meget hurtigt med i gear.

 

Så så indretningen ud hos Melone

 

Prisniveau

Portionsstørrelserne var pænt store, og man blev mæt på den gode, sunde og samvittighedsfulde måde. Det var værd at betale for mente de mange stamkunder, og sikkert også andre kunder. Burgerne kostede fra 89 til 95 kr., sandwich og panini stod til 69 kr.. Det var lave priser dengang i for hold hvad flere af deres kolleger tog. 

 

Lidt billeder fra Melone i Frederiks Allé:

En veganerpita hos Melone

 

En kødfri sandwich hos Melone

 

Menukortet hos Melone

 

Vores mad hos den nu lukkede Melone

 

Et køleskab med drikkevarer hos Melone

 

LÆS OGSÅ:

Kan man stole på betalte anmeldelser eller anbefalinger?

Husker du Fredes Flyvende Tallerken på Østbanetorvet?

Husker du Soup Nerds i Borggade?