Disken hos Memet's Delikatesse

Husker du Memet’s Delikatesser i Aarhus? (Lukket sep. 2023)

 

Memet’s Delikatesse havde flere afdelinger i Aarhus, bla. i Nørre Allé og på Silkeborgvej. De specialiserede sig i at tilbyde hurtig og overkommelig mad, som var tilgængelig for alle budgetter. Memet Kocak, ejeren, havde tidligere drevet flere delikatesseforretninger i byen. Sortimentet var varieret og inkluderede alt fra salater med hjemmelavede toppings til wraps, bagels og panini. Hvis man var på farten, var det et ideelt sted at hente et hurtigt og sundt måltid.

 

Lukkede og slukkede efter fødevareforgiftning

Efter en turbulent periode måtte Memet’s Delikatesse i Aarhus lukke dørene igen. I september oplevede 197 ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet symptomer på fødevareforgiftning efter bl.a at have spist wraps fra Memet’s Delikatesse. Det resulterede i en betydelig bøde fra Fødevarestyrelsen. Memet Kocak, ejeren, annoncerede på Instagram, at han havde truffet beslutningen om at lukke samtlige forretninger. Selvom han understregede, at maden ikke kun var problemet, gav han ingen yderligere detaljer. Med så mange syge af deres mad, så må det være maden der gav forgiftlingen. Det var ikke første gang, at stedet stod over for udfordringer, da de tidligere havde modtaget både store bøder og negative vurderinger fra Fødevarestyrelsen og måtte tidligere lukke alle deres forretninger. Så det er 2. gang Memet’s Delikatesse må lukke alle deres afdelinger. 

 

Maden

Menukortet var lavet til at være brugervenligt, men krævede, at kunderne tog stilling til, hvilket fyld de ønskede i deres mad. Blandt de mindre retter fandtes der samosaer med forskellige fyld som kylling, kebab, feta og spinat, samt en vegetarisk version. Falafel var også en del af menuen. Intet var hjemmelavet, men priserne var også lave. 

 

Udvalget er stort hos Memet's Delikatesse

 

Bowls og Salater

Salaterne blev tilberedt med friske ingredienser og vejede omkring 400 gram. Memet’s Delikatesse tilbød syv forskellige salater, herunder kålsalat, fetasalat, pastasalat og en blandet bønnesalat. For dem, der ønskede mere kontrol over deres måltid, var der mulighed for at sammensætte sin egen bowl. Der var tre forskellige størrelser at vælge imellem, og man kunne tilføje op til fire forskellige salater samt toppings som kylling, nachos, jalapenos eller oliven.

 

Wraps, Bagel og Panini

Disse retter blev tilbudt enten falafel, kebab eller kylling. Kunderne kunne også vælge mellem to salater og to slags dyppelse, såsom haydari, hummus eller tzatziki. Der var også mulighed for at designe sin egen bagel eller panini.

 

Drikkevarer

Udvalget af drikkevarer var primært fokuseret på sodavand og vand. De havde et bredt sortiment, der inkluderede mærker som Coca Cola, Pepsi, og Fanta, samt Faxe Kondi og Squash. Kildevand var også tilgængeligt. Der var ingen alkohol, hvilket der jo sjældent er i den slags forretninger. 

 

Prisskilt hos Memet's Delikatesse

 

Atmosfæren

Butikkerne var farverig og indbydende, med en køledisk fyldt med forskellige delikatesser. Betjeningen var venlig og hjælpsom, især når det kom til at hjælpe kunderne med at sammensætte deres salater eller wraps. Dog vidste de ikke meget om maden. Hurtige var de ikke, men folk der kom hos Memet’s Delikatesse lignede nogen, som havde god tid. Der var ikke altid pænt og rent i deres forrettninger, hvilket var med til at udløse de mange sure smileys. 

 

Det handler om takeaway hos Memet's Delikatesse

 

Prisniveau

Priserne var meget overkommelige, og de markedsførte dem som “studentervenlige”. En 400 grams salat kostede kun 20 kr., mens en skræddersyet bowl med to salater og to toppings kostede 30 kr. Wraps og små bowls var også prissat til 30 kr., mens bagels var den dyreste ret og kostede 40 kr.. De lave priser gjorde at råvarerne var de billigste der kunne opdrives. 

 

Memet's Delikatesse set udefra