Michelinuddeling på Rådhuset i København

Lidt tanker om Michelin Guide Nordic 2023

 

Her på Spiseguiden Aarhus er vi overbeviste om, at 2023 vil markere et vendepunkt for den anerkendte kok Kristian Baumann, som vi forventer vil genvinde sin Michelin-stjerne. Baumann, der tidligere har modtaget en stjerne for sin indsats på restaurant 108, som desværre måtte lukke i 2020, har brugt pandemien som en katalysator for kreativitet. Han har iværksat et nyt kulinarisk eventyr med Koan, en gourmetrestaurant med koreanske undertoner. Koan startede som en beskeden pop-up i Empirical-destilleriet, inden den flyttede til Relæs tidligere adresse. Nu har restauranten slået sig ned på Langelinie, hvor Baumanns visionære tilgang til mad er kommet til fuld udfoldelse. Hans teknik og smagskombinationer er mere skarpe end nogensinde, hvilket gør Koan til en stærk kandidat til at modtage en Michelin-stjerne i rekordtid, hvis den bliver anerkendt ved den kommende prisuddeling den 12. juni.

 

Danmarks bedste sushi-restaurant

I hjertet af København har vi også høje forventninger til Sushi Anaba. Denne omakase-bar, ledet af den talentfulde Mads Battefeld, leverer en sushioplevelse, der kan måle sig med de allerbedste på verdensplan. Vi mener, at Anaba uden tvivl er en Michelin-stjerne værdig, og vi er spændte på at se, om det bliver året, hvor restauranten får den anerkendelse, den har fortjent i alt for lang tid.

 

Munken skal have 3

Når det kommer til Alchemist, er vi sikre på, at restauranten er på vej og klar til at indtræde i den prestigefyldte kategori af tre-stjernede Michelin-restauranter. Alchemist gjorde sin debut i Michelin-guiden med to stjerner i 2020, og siden da har køkkenchef Rasmus Munks kulinariske kunst nået nye højder. Vi er overbeviste om, at Alchemist nu er klar til at modtage den tredje stjerne og dermed cementere sin position som en af verdens førende restauranter.

 

Jordnær er en  af de andre restauranter i København, der har potentiale til at modtage tre Michelin-stjerner. Eric Vildgaards retter, der er overdådigt dekoreret med luksusprodukter som kaviar og trøfler, passer som hånd i handske med Michelin-guidens smagspræferencer. Det ville dog være en overraskelse, hvis både Alchemist og Jordnær får tildelt tre stjerner i år. Kokkeriet, derimod, er ikke i nærheden af at være på Michelin-stjerneniveau og har aldrig været det. 

 

Provinsen er også med

Uden for Københavns bygrænser forudser vi, at de eksisterende stjernerestauranter vil fastholde deres status. Dog men en enkelt undtagelse. I Vejle har Restaurant Lyst, som allerede har en Michelin-stjerne, konsekvent leveret mad, der kunne kvalificere til to stjerner. Spørgsmålet er, om Michelin er enig i denne vurdering. Derudover ser vi Tri i Agger og Villa Vest i Lønstrup som lovende kandidater til en Michelin-stjerne. Skagen, derimod, har ingen restauranter, der er i nærheden af Michelin-kvalitet.

 

LÆS OGSÅ:

Comwell Hotels modtager igen i år bæredygtighedsprisen for sjette år i træk