Husker du Restaurant Novel? (Lukket permanent)
Restaurant Novel lå i SHIP-bygningen på Esther Aggerboes Gade på Aarhus Ø. Det var gastronomi på højt niveau med fuld fokus på bæredygtighed og klimaaftryk. Efter blot otte måneder på adressen på Aarhus Ø gik Novel konkurs i slutningen af 2023. Gæsterne udeblev eller kom ikke i det antalt ejerne havde forventet.
Bag restauranten stod Rikke Storm Overgaard og Morten Storm Overgaard. De havde også den anmelderroste østjyske Restaurant Moment, som blandt andet havde en grøn michelinstjerne.
Hos Novel var de inspireret af naturen og vejledt af viden. De sagde selv, at hver råvare ville blive overvejet fra et bæredygtighedsperspektiv, og nogle af valgene ville nok overraske. Den 28-årige Alexander Johnsen var manden i køkkenet. Han havde erfaring fra Domestic og hos Toni på Miró og senest Tree Top i Vejle.
Maden hos Novel
Novel havde sammen med Restaurant Moment eget landbrug i Horsens, hvor der blev dyrket grøntsager, frugter, bær, blomster og urter. Det var udgangspunktet for hovedparten af serveringerne, og Novel ville gerne være så selvforsynende som overhovedet muligt. Råvarerne var udvalgte, og det var mad fra øverste hylde, vi så her. Der blev lagt vægt på at lade smagene og sæsonens variationer guide menuen, hvilket gav gæsterne en unik og dynamisk oplevelse hver gang de besøgte restauranten.
Menukortet
Det var menuer, der kunne vælges mellem. Enten 10 eller 15 serveringer. Gastronomien var baseret på grønt i kombination med fisk, skaldyr og vildt ud fra sæson og tilgængelighed. Retterne var nøje sammensat og omhyggeligt tilberedt, med fokus på at fremhæve smagene fra de friske, lokale råvarer. Gæsterne kunne forvente en kulinarisk rejse gennem forskellige teksturer, smagskombinationer og præsentationer, der stimulerede både smagsløg og sanser.
Vin og drikke
Restaurantchefen på Novel var Mathias Breinholt. Han var uddannet sommelier og havde ansvaret for vin og drikkevarer. Hos Novel var der et omfattende udvalg af vine, og sommelieren sørgede for at matche hver enkelt ret. Der kunne købes vin- eller saftmenuer til serveringerne, hvor gæsterne kunne nyde nøje udvalgte drikkevarer, der komplementerede og forstærkede smagsoplevelsen af maden.
Atmosfæren
Hos Novel kunne man bestille en intim gastronomisk oplevelse ved bordet. Man kunne også tage plads i spisebaren, hvor man kunne følge med i madens tilblivelse og interagere med køkkenet. Var man otte eller flere, var det muligt med et privat dining-lokale, hvor man kunne nyde en eksklusiv og personlig middag i private omgivelser.
Der var en varm, stemningsfuld og behagelig atmosfære. Restauranten havde et minimalistisk interiør, der var elegant og sofistikeret med bløde farver og en afslappet stemning, hvilket skabte den perfekte ramme om en uforglemmelig spiseoplevelse.
Prisniveau
Restaurant Novel var i den dyrere ende af skalaen, men prisen afspejlede den ekstraordinære kvalitet og oplevelse, som gæsterne kunne forvente. 10 serveringer kostede 1.000 kr., mens 15 stod til 1.500 kr.. Skulle der være vinmenu til, kostede fem glas 700 kr. og 7 glas 1.000 kr.. Det var en investering i en kulinarisk rejse gennem en verden af smagsoplevelser og gastronomisk ekspertise.
LÆS OGSÅ:
Husker du Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg?