Bardok

Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C 86 68 67 00

Bardok betyder uorden, og det er meget passende for restaurant Bardok, der er beliggende på Åboulevarden. Dog ikke i den betydning, at der ikke er styr på det, for det er der. Men mere at der serveres mad fra mange forskellige lande i og uden for den europæiske union: Østeuropa, Tyrkiet og Italien. Håndværket og kreativiteten er i top. Det er de erfarne og relative unge mænd, Martin Fryd, Mads Schriver og Daniele Antonelli, der står bag den lille og charmerende restaurant, som nærmest har opnået kultstatus i Aarhus. 

 

Maden

Alt er tilberedt fra bunden, og retterne, der er overraskelser i smag og udtryk, er simple, men velfungerende.

 

Menukortet er delt op i snacks og mindre sager, ting med dej, grillen, grønne sager og sødt. Retterne bestiller du løbende. Ellers kommer det hele ind på en gang. Til at starte med kan fx vælges Lufttørret Coppa altså nakken af grisen, plus dyp og brød, Salte ansjoser eller Baba ganoush på fermenterede auberginer med fladbrød. Der er fire forskellige retter med dej fx Khinkali, der er 2 stk georgiske suppedumplings med svinekød. På grillen er der Shashlik, stadionplatte eller grillet fisk. Af de grønne retter er der asparges, peberfrugt eller falafel. 

 

Vin/drikke

Vinkortet rummer natur- og økovin fra nær og særligt fjern til rimelige priser. Mange af vinene serveres glasvis, og tjeneren står klar til at anbefale og evt. lave en vinmenu som passer til dig. Der er også cider, vodka, øl og soft drinks.

 

Stemningen

Restauranten er ikke stor med bare 30 siddepladser. Man sidder tæt ved de asymmetriske borde, men det er en del af charmen. Det er uformelt og med plads til alle. De store vinduer ud mod åen skaber et naturligt lys, og i restauranten er der udsigt til miniaturebar og køkken, hylder med vin og blå kakler på langsiden. Betjeningen er nærværende og nede på jorden. Det er værtskab af den originale slags. At stedet er drevet af de tre ejere, ses og mærkes tydeligt. 

Senest opdateret: 29/08/2022 09:08