Hjorten

Vesterbrogade 2, 8000 Aarhus C 86 12 21 10

I det travle kryds ved Vesterbro Torv og på hjørnet af Vesterbrogade og Hjortensgade ligger værtshuset Hjorten. Det har det gjort i mange år. Hjorten minder mest af alt om en gammeldags jagtstue. Her er hyggeligt med god stemning, og øllene er i den billige ende af skalaen, hvilket gør at gæsterne ofte bliver hængende. På Hjorten må man ryge indenfor, så det skal man vide, når man kommer. 

 

Drikkevarer

Hos Hjorten finder du de drikkevarer, der generelt er på de brune værtshuse i Aarhus. Der langes flest flaskeøl som Ceres Top, Carlsberg, Thor, Tuborg samt Guld Tuborg over baren. Fadøl er også populært. Er du til en drink, klarer bartenderne snildt en gin og tonic, rom og cola eller vodka og juice. Det klassiske Aarhus sæt som er en Ceres Top og Arnbitter er selvfølgelig også at finde. Der er også varme drikke som kaffe eller irish coffee. Af soft drinks finder du diverse sodavand.

 

Atmosfæren

Så snart du træder ind af døren, mærker du værtshusstemningen. Her lugter af røg og øl, og der er en dunkel belysning fra lamperne, som kunne hænge i enhver mormors stue. Navnet Hjorten er ikke uden grund. Overalt på væggene hænger hjortegevir, hvis ikke lige der er et guldindrammet landskabsmaleri. På Hjorten kommer man hinanden ved, og muligheden for at få en snak med nabobordet sker ofte. På bordene er der gerne blomster.

 

I baren sidder flere stamgæster, som giver ud af sin egen eller Hjortens historie. Musikken styres af bartenderne. Gæsterne synges ofte højlydt med. Flere gæster har også gang i spillemaskinerne. Personalet er imødekommende og klar på en humoristisk bemærkning. 

 

Prisniveau

Det må siges at være meget lig andre brune værtshuse. Her får du mere for pengene, end hvis du tager på en fancy bar med cocktails eller barer med specialøl. Sådan skal det også være.

Senest opdateret: 04/02/2023 11:02