Højbjerg Grill

Oddervej 67, 8270 Højbjerg 86 27 69 35

På Højbjerg Torv ligger en institution af den gamle slags. I mere end 50 år har der ligget en pølsevogn her. Nu er det en pæn pavillon, som ligger på torvet. Højbjerg Grill er navnet, og her er der altid pænt, rent og rigtig god betjening. Der er ikke tale om en snusket grillbar, men en moderne en af slagsen, dog uden at gå på kompromis med den traditionelle grillmad. Grillen på torvet i Højbjerg lever i bedste velgående, og der er masser af kunder – og ikke kun stamkunder.

 

Maden

Pølser og hotdogs er der altid. Udover den hjemmelavede agurkesalat er de meget traditionelle. Ellers er der burgere, pita og ikke mindst bøfsandwichen. Sidstnævnte skiller sig ud, da bøffen steges rosa og saftig, og er ikke præfabrikeret. Den tager kegler, og den er et hit i Højbjerg. 

 

Her er de gamle klassiske sandwich som ribbenssandwich, frikadellesandwich og den førnævnte bøfsandwich. Men der er også et twist med ribbenstegen, med deres ribbenshotter, som er ret unik her.

 

Der er også burgere i forskellige afskygninger. De er meget efter bogen, og det, som skiller sig ud, er igen hakkebøffen, som steges, mens man venter og laves meget gerne rosa og saftig. Der er ikke meget hjemmelavet over bøfferne, men på den anden side, så smager de, som de altid har gjort. Det er der noget trygt over.

 

Pitaen bør også nævnes. Den er bl.a. med rosastegt bøf, kylling, kebab eller kun med salat. Der er desuden også salater – enten rene eller med kylling. 

 

Udendørs siddepladser

Der er ståpladser inden døre. Antallet varierer lidt, men der er nok en seks – syv ståpladser. Udenfor Højbjerg Grill er der borde og stole, så man kan sidde at spise sin mad her. Typisk er der plads til 12- 16 personer. Det bør også nævnes, at der er flere gratis parkeringspladser uden for døren, og op ad vejen.

 

Prisniveau

Det er ikke højt. Man kan sige, det holder niveauet i Aarhus. En burger koster 55 kr. og med ost 58 kr.. Bøfsandwich, og ribbensandwich koster 60 kr., mens sandwichen med frikadeller koster 45 kr. En pita med hakkebøf koster 60 kr.. En ristet hotdog løber op i 30 kr..

 

God og nærværende betjening

Selvom det reelt er en moderne pølsevogn eller grillbar, vi har med at gøre, så er der en forrygende god betjening. Her taler alle med hinanden, og er oprigtig interesseret i, hvad kunderne laver, deres dag og hvordan de vil have deres mad. Lidt unikt, når man tager prisniveauet i betragtning hos Højbjerg Grill. Man sagde, at pølsevognen i gamle dage samlede alle mennesker – høj som lav. Det samme gør sig gældende den dag i dag hos grillen på torvet i Højbjerg.

 

Senest opdateret: 20/10/2023 12:10