Malt

Ceresbyen 64-68, 8000 Aarhus C 72 27 57 57

Med sin placering i smukke og nænsomt renoverede lokaler i den fredede del af Ceresbyen, sender Malt en kærlig hilsen til byens gamle bryggeri, der åbnede på stedet i 1856 og fortsatte helt frem til 2008. Malt åbnede i 2017 og er indrettet i et stykke moderne industrihistorie. Malt har heldigvis bevaret de gamle, smukke lokaler og den gamle bygning omfatter både restaurant, ølbar, lounge og festlokaler. Det er social dining, der er på menuen.

 

Maden

Kokkene har meget frie rammer, men det er moderne danske retter, som dominerer på menukortet. Konceptet er social dining, hvor maden bliver serveret som deleretter ved bordet. Maden er ofte smagt til med netop den øl, som anbefales til de enkelte retter. Køkkenstilen er helt sin egen, da det er de forskellige øl, der er udgangspunkt for valget af råvarer og de endelige smagsindtryk. Kokkene kan deres håndværk, og de moderne ølretter smager forrygende godt.

 

Maden er selvfølgelig hjemmelavet, og det er mad, som smager godt. Du vælger, om du ønsker en 8 eller 12-retters menu, som køkkenet har sammensat på forhånd. Hvis du ønsker færre serveringer, kan der vælges enkelte retter fra á la carte. 

 

Hverdagsaftener tilbydes seks serveringer bestående af tre kolde retter, to varme og en dessert, som køkkenet sammensætter. Lørdagsfrokosten er seks retter serveret af tre omgange. Det består af det kolde, det lune og desserten.

 

Stemningen

Malt har indrettet sig råt, rustikt og stemningsfuldt i Ceres’ gamle bygning med hvælvede lofter og masser af historie. Her er en unik og afslappet atmosfære, og man bliver helt forført af de smukke gamle bryggerilokaler. Det er svært ikke at lade sig rive med af historiens vingesus. 

 

Øl eller vin?

De 8 eller 12 retter kan nydes sammen med ølsommelierens velkomponerede ølmenu, eller kast dig ud i at udforske ølkortet på egen hånd. Er du mere til vin, er der også en vinmenu. 

 

15 ølhaner er muret elegant ind i væggen i restauranten, hvorfra Malt tilbyder 15 forskellige craft beer fra hane. Malts specialøl kommer fra bl.a. brygmester Anders Kissmeyer, der er tidligere vinder af titlen Best Active Brewmaster og fortsat regnes blandt fagets bedste på verdensplan.

 

Den gamle bryggerbolig til selskaber

Den gamle bryggerbolig med udsigt til Aarhus å ligger der endnu. Den er nænsomt restaureret, og her kan I sidde, hvis I kommer et større selskab. Her er også events og diverse food lab-eksperimenter, men det kan også bruges, hvis I er et større selskab, som vil have jeres eget lokale.

 

Senest opdateret: 07/09/2022 10:09