Mefisto Restaurant & Gårdhave 20
Åbningstider
-
Lukket
•Åbent
11:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Fredag•
11:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Lørdag•
10:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Søndag•
10:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Mandag•
11:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Tirsdag•
11:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Onsdag•
11:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
Mefisto Restaurant & Gårdhave 20 er navnet på en helt ny restaurant i Latinerkvarteret i Aarhus. Den ligger i Volden 20 og to husnumre fra den gamle Mefisto. I daglig tale hedder den blot Mefisto 20. Der er plads til 40 spisende gæster indendørs og 50 udenfor i gårdhaven. Indretningen er stilfuld og franskinspireret. Den historiske bygning er renoveret nænsomt med sans for detaljen, og ombygningen har taget mere end et år.
Maden og den klassiske kogebog
Hos Mefisto Restaurant & Gårdhave 20 elsker de fisk, skaldyr og det klassiske håndværk. Det siger de selv, og det kan også smages. De grønne retter har fået plads i menukortet. Ikke i den helt store stil, men de er der, og der er flere på vej, siger restauratørerne. Det er ikke topgastronomi, vi ser hos Mefisto Restaurant & Gårdhave, men godt solid kokkehåndværk med enkle råvarer, som taler for sig selv.
Brunch til kl. 16 hver dag
Deres brunch er kendt for flere små serveringer. De kommer på bordet på en egetræsplanke, og meningen er, man skal dele maden ved bordet. Det er social dining brunch. Et nyt ord. Maden er selvfølgelig hjemmelavet og frisk. Der er både kolde og varme/lune retter. Det gode ved den slags serveringer er, at man både kan drikke kaffe, te, juice, bobler, vin og øl til. Brunchen er også en udvidet en af slagsen, da den kan bestilles frem til kl. 16 hver dag. Ikke noget man typisk ser i Aarhus.
Smørrebrød til frokost
Frokostkortet byder bl.a. på dansk mad af den traditionelle slags. Smørrebrødet er ærkedansk. Dog er der tale om nyfortolkninger af det klassiske smørrebrød. Moderne smørrebrød er typisk lettere end det tunge højtbelagte smørrebrød. Kvaliteten af råvarer er højere, og der er ikke så meget overdæng og pynt på. Stykkerne har rod i smørrebrødshistorien. Der er tale om roastbeef af oksemørbrad med løg, surt, peberrod og spejlæg, eller Dyrlægens natmad med andelever, saltkød, karse og syltede rødløg. Et stykke med røget ål og dildstuvede kartofler er også på kortet. Det samme med et stykke med sprødstegte brisler med svampe a la creme, persille og citron. Et stykke af de helt up to date-stykker. Frokosten byder også på andet end smørrebrød. Tjek mere på deres frokostkort.
Aftenmenuen
En af klassikerne hos Mefisto Restaurant & Gårdhave er deres 3-retters menu, ligesom der er masser af skaldyr og a la carte-retter. Der er altid flere forskellige slags østers, caviar, hummersalat men også jomfruhummer i cannelloni med bisque. Ellers er der trøffelrisotto og morkler fyldt med duxelles og crudité og det store skaldyrsfad. Plateau de fruit de mer fås i to størrelser.
Gårdhaven flytter minderne til Paris
Der er nok en grund til, restaurantens navn har gårdhave indlejret. Der er brugt en stor portion energi og penge på at bygge den “nye” gårdhave i den gamle baggård. Her er udsigt til domkirken, og der er en sjælden fred og ro. Man føler på ingen måde, at man sidder i det absolutte centrum i Danmarks 2. største by. Men det gør man. Vi er ikke i Paris, men med lidt god vilje kan man let drømme sig til byernes by her.
Vinkortet
Vinene her er udelukkende fra Best Selection i Randers. Vinkortet er lavet med bredden for øje. Vinene er fra hele verden og ikke “kun” fra Europa. Der er altid mindst 12 vine på glas, og ofte er der flere. Priserne på et glas vin starter ved 88 kr., og den billigste flaske på vinkortet kan drikkes for 348 kr..
Mefisto Restaurant & Gårdhave har deres egen private label huschampagne fra Doyard-Mahé. Prisen er 648 kr. for en flaske. Det bør også nævnes, at hos Mefisto Restaurant & Gårdhave er der gratis vand, når du køber andre drikkevarer.
LÆS OGSÅ:
Kender du Jysk Vin Vinbar i Vestergade?