Øens Madhus

Thit Jensensgade 3, 8000 Aarhus C +45 51 83 71 93

På Aarhus Ø ligger Øens Madhus. En socialøkonomisk café og restaurant i Generationernes Hus drevet af FO-Aarhus. Her bringes forskellige generationer: Børn, unge, ældre, handicappede og familier sammen i én bygning. Med en beliggenhed ved siden af havnebadet og lystbådehavnen er der mange gæster særligt i sommerperioden. Det er Frederik Pedersen, der tidligere har haft Fredes Flyvende Tallerken, der står i køkkenet. Øens Madhus laver mad til at spise i caféen eller som takeaway.

 

​Maden

Alle generationer bydes indenfor i madhuset, der har noget for enhver smag. Menukortet er overskueligt med få valgmuligheder og dagens ret som det største trækplaster. 

 

Om morgenen lægger de ud med kold grød med havre eller skyr begge med frugtkompot og ristede mandler. I løbet af dagen er der salat bowl med marineret kål, syltede rødløg, kogte kerne, pesto, salat og ristede kikærter. Dertil vælges plukket kylling, varmrøget laks eller sød kartoffel og hummus. 

 

Panini og kage

Der er også tre forskellige paninier. En med plukket kylling, en anden med kogt skinke og ost og den sidste med krydret, sød kartoffel med hummus. Brød og kage findes også i caféen. Hjemmebagt brød og boller, cookies og kringle.

 

Dagens ret

Menuen skifter fra dag til dag og findes på deres facebookside. Det kan være retter som tarteletter, kalveculotte med pommes Anna og bearnaise eller pulled pork burger. Der er altid en vegetarret, der er den samme hele ugen. Det samme gælder for desserten.

 

Drikkevarer

Vælg mellem sodavand, øko saft, juice, vin eller øl. Der er også forskellige varianter af kaffe og te.

 

Stemningen

En uformel atmosfære hersker her. Der er plads til alle, og personalet er nede på jorden, rolige og venlige. Der er godt med lys, og bordene er uden dug. Du kan også tage plads ved bordene udenfor i det overdækkede område. 

 

Senest opdateret: 07/06/2022 01:06