Pøt Mølle – Frijsenborg Slotskro

Pøt Møllevej 80, 8450 Hammel 86 96 51 00

I Frijsenborgskovene ligger den historiske vandmølle Pøt Mølle, som kan dateres mindst 800 år tilbage og også bærer navnet Frijsenborg Slotskro. Møllen blev overtaget af kongen i forbindelse med Reformationen i 1536. Siden har den haft en omskiftelig tilværelse. Pøt Mølle åbnede som moderne traktørsted i 1933. Køkkenchef og forpagter er nu Flemming Christiansen, som i 1983 fik sin uddannelse på selvsamme sted. Han har om nogen sat den idylliske restaurant på landkortet. Pøt Mølle ligger i Faurskov Kommune som grænser op til Aarhus Kommune.

 

Maden hos Pøt Mølle 

Det er klassisk dansk mad, som serveres på Pøt Mølle. Flere af retterne er med et moderne twist. Portionerne er store og man får noget for sine penge. Et hit er bl.a tarteletter med høns i asparges samt stegt flæsk og persillesovs ad libitum. Det serveres dog ikke alle ugens dage. Retterne skiftes efter sæsonen, og der er et pænt og anstændigt a la carte køkken.

 

Lørdag og søndag er der kroens store klassiske frokostbord. Det er yderst populært, og gæsterne kommer langvejs fra for at spise frokost i den gamle mølle. Det er en god idé at booke borde inden, da der ofte er fuld hus. Søndag er der også kroens store kagebord, som er yderst velbesøgt. Generelt kommer gæsterne langvejsfra.

 

Prisniveauet

Lav til middel. Der er god value for money. Store portioner hele vejen igennem. Den gamle vandmølle er prismæssigt værd at køre efter. Der er ikke andre i området som kan matche de priser de har på deres hjemmelavede mad. Råvarerne er ikke de billigste, men vi er på landet, og her er man bare tættere på råvarerne end i de store byer. 

 

Dagens ret koster 229 kr., og den skifter hver dag. Det er en god pris for hjemmelavet mad i hæderlige størrelser. Frokostplatten koster 199 kr. som eksempel. Se mere under priser.

 

Stemningen hos Pøt Mølle

Pøt Mølle er gerne bagtæppe for barnedåb, konfirmation, bryllup og firmafest; et klassisk kro-koncept, som med køkkenchef Flemming Christiansen er rykket én cru op i ambitionsniveauet, og som ligger i idylliske omgivelser. Stedet er også oplaget til møder, kursus og konferencer. 

 

Betjeningen

Vi er på landet. I skoven. Her lever man af folk vil kører ud til dem. Om det er derfor der er en god betjening vides ikke. Men man skal ikke have været her mere end en gang, for at vide at godt værtskab en selvfølge.

 

Frijsenborgskovene

Naturen er i en klasse for sig selv her. De stor skove omkring Pøtmølle er blandt de smukkeste i landet. Pøt Mølle skovene er kuperet og naturen er varieret. Her er fyldt med vildt. Skovene har i dag en af Danmarks største bestande af sikahjorte. Et besøg på Pøt Mølle – Frijsenborg Slotskro skriger på en gåtur i de gamle store skove. Her er en fred og ro. Skovene er ikke overfyldte som de aarhusianske skove er.

 

Senest opdateret: 10/12/2022 11:12